56162cd1d9a36.PNG

ادب و هنر امروز ایران؛ موسیقی، نمایش و پراکنده ها(جلدچهارم)

مکان چاپ: تهران ناشر: نشر میترا تاریخ چاپ: ۱۳۷۳ هجری شمسی نوبت چاپ: اول زبان: فارسی

ادب و هنر امروز ایران مجموعه ای 3 جلدی است که شامل مجموعه مقالات جلال آل احمد می باشد. جلال، مقالات این مجلدات را بین سال های 1324 تا 1348 نگاشته است. محور و موضوع مقالات کتاب، به طور کلی ادبیات و هنر می باشد و هر مجلدی به مباحثی خاص اختصاص دارد. کتاب پیش رو، مجلد دوم این مجموعه می باشد که جلال در نگارش آن ها به موسیقی، نمایش و پراکنده ها(مقالاتی با موضوعات پراکنده و متفاوت) پرداخته است. این کتاب به قلم جلال آل احمد و با اشراف و نظارت شمس آل احمد توسط نشر میترا با همکاری نشر همکلاسی در سال 1373 در تهران منتشر و چاپ شده است.

منابع مشابه بیشتر ...

662103db49350.jpg

بردگی

حسینقلی کاتبی

تاریخ بشر آئینه یک سلسله مبارزه هایی است که بین طبقات مردم برقرار است و این مبارزه ها تا غلبه حق بر باطل ادامه خواهد داشت. مبارزه طبقاتی مظهر و نمایش واقعی حوادث تاریخی است که سر ترقی و تکامل هم در آن نهانست. نبرد دائمی خوبی و بدی، قدرت و حق، فقر و غنا، سرمایه و کار، تقدم و تجدد، ارتجاع و آزادی، فداکاری و خودپرستی، ظلم و عدالت و بالاخره مبارزه نور و ظلمت و یا یزدان و اهریمن است که حوادث و وقایع تاریخی را بوجود آورده است و بدون این نبرد زندگی هدف واقعی ندارد. تصدیق حالت حاضره و تسلیم در برابر سلطه و قدرت زندگی را همان اندازه فاقد روح و معنی خواهد ساخت که کسی وارد جنگ تن به تن بشود بدون اینکه کینه ای در دل داشته باشد و یا تن به زناشویی دهد درحالیکه فاقد عشق و محبت نسبت به همسر خود باشد. یکی از مظاهر حساس و جلوه های مشخص مبارزه های طبقاتی مبارزه ایست که در طول تاریخ بردگان با اربابان نموده اند و پرده های دلگداز و در عین حال لذت بخشی در صحنه اجتماع به وجود آورده اند. بردگی دوره مشخصی در تاریخ اجتماعی هریک از ملت ها گذرانده و خود یکی از دوره های فعالیت اقتصادی بشر است. تمام ملت ها "دوران اقتصاد بردگی" و یا دوره مبارزه بر علیه بردگی را در زمان واحدی نگذرانده اند و در تمام ملت ها هم بردگی حالت مشخص اقتصادی نبوده بلکه بطوری که در این مقاله ها دیده خواهد شد رژیم اقتصادی بردگی در بعضی از کشورها مانند یونان و روم با ظهور فئودالیسم از بین رفته و در پاره از ممالک دیگر مانند آمریکا و روسیه تا یک قرن پیش وجود داشته و در پاره کشورها مانند ایران از بردگان در فعالیت خاص اقتصادی یعنی تولید استفاده نمی کردند.

661fc62c65934.jpg

برگ های زرد

هاشم اعتماد سرابی

هاشم اعتماد سرابی نویسنده کتاب، در مورد موضوع کتاب می گوید: این نوشته ها یک قسمت از مقالاتی است که در این چند ساله در روزنامه خراسان چاپ شده است، چیزهایی که پیرامون مسائل مختلف نوشته ام. که البته مثل نماز آن مردک گلستان چیزی نبوده که به کار آید. از سستی و نقص اما چرا باز به شکل کتابی در می آید منکه هنوز از رنج شرم "اسائه ادب" فارغ نیامده ام، واقعه ایست مشکلم... احساسی است و امیدی گنگ و خام و اگر با این همه، کمک کوچکی به درک درست شده باشد خود را ماجور یافته ام.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

618fb22e2396c.png

یک چاه و دو چاله و مثلا شرح احوالات

جلال آل احمد

این کتاب به نوعی زندگی‌نامه خودنوشت نویسنده است. کتاب از دو بخش تشکیل شده است؛ اول «یک چاه و دو چاله» و دیگری «مثلا شرح احوالات» که هر کدام به زندگی ادبی و سیاسی نویسنده به قلم خودش می‌پردازد. سادگی اثر که از صداقت جلال سرچشمه دارد به همراه بیان وقایعی اجتماعی از روزگار جلال که گاه با حرکات سیاسی و جنبش‌های مدنی و تحولات گره می‌خورد، از این کتاب اثری درخور توجه ساخته است.

نثر
کتاب
61385c284c253.png

سفر به ولایت عزرائیل

جلال آل احمد

این کتاب دربرگیرندۀ گزارش سفر نویسنده به فلسطین است. جلال آل احمد در سفر به سرزمین فلسطین که خود از آن به عنوان ”سفر به ولایت عزرائیل” یاد می‌کند، اسرائیل را فرصتی می‌داند برای حکومت‌های بی‌قانون عهد دقیانوسی اعراب. این کتاب شامل تحلیل‌ها و نقطه‌نظرهای سیاسی آل احمد درباره اسرائیل، جهان اسلام و وضعیت اعراب است.

نثر/سفرنامه
کتاب