شهرت شیرازی اگرچه از دوستان نزدیک بیدل دهلوی و معاصر این شاعر بوده، اما با همه زیبایی‌هاش شعرش در زیر دو سایه‌سار تقریبا گم شده است؛ یکی بیدل دهلوی و دیگری شغلش که حکیم دربار بوده است. آن هم بزرگ حکیمان دربار و از این‌رو نگاه مردم و اهل فرهن و سیاست بیش از آنکه متوجه جلالت شاعری او باشد، بی‌اختیار به سمت طبابت وی می‌رود. یکی از ویژگی‌های مهم شعرهای او ابداعات خاصی است که در جای‌جای شعرهایش آن را به تماشا گذاشته است. یکی از شگردهای خاص برخی از غزل‌های شهرت، تکرار مصرع دوم بیت مطلع در جای‌جای غزل یا حتی در تمام غزل است.

منابع مشابه بیشتر ...

65b641198b775.jpg

دیوان اشعار &am

ابوالقاسم سالاری (حیران)

دیوان اشعار "سلام" مشتمل بر غزلیات، قصاید، مثنویات، قطعات، رباعیات و دیگر منظومات اثر ابوالقاسم سالاری (حیران) است که در سال 1358 در قم منتشر شده است.

658982692aa2c.jpg

سرایندگان شعر پارسی در قفقاز

عزیز دولت آبادی

این کتاب دارای چهار فصل و مجموعا دربرگیرنده زندگی و آثار ۲۲۷ نفر از پارسی سرایان قفقاز است. هر فصل به شاعران یک منطقه قفقاز (آران، ارمنستان، داغستان، گرجستان) اختصاص یافته است. نخستین شاعری که زندگی و احوالش در این مجموعه معرفی شده، «ابوالعلای گنجه ای» متوفی به سال ۵۵۴ ه.ق و آخرین آنها، «ناظم ایروانی» متولد سال ۱۳۴۲ ه. ق است. در پایان کتاب نیز فهرست ماخذ و منابع به ترتیب الفبایی تخلص یا نام مولفان آمده است.