5d2b6199abd7f.png

گلچهر: چهره‌های معاصر ادبیات کودکان و نوجوانان (مصاحبه، زندگینامه و فهرست آثار)؛ کتاب اول: رضا رهگذر، مصطفی رحماندوست، فریدون عموزاده خلیلی

به کوشش: حسین حداد
مکان چاپ: تهران ناشر: قدیانی تاریخ چاپ: ۱۳۷۱ هجری شمسی زبان: فارسی

به‌یقین بخش عمده‌ای از ادبیات گسترده دوران شکوهمند دهه بعد از انقلاب اسلامی را ادبیات کودکان و نوجوانان شکل می‌دهد. این بخش از ادبیات معاصر، چهره‌های درخشان و صاحب قلمی را در خود جای داده است. نویسندگان و شاعران فرزانه‌ای چون رضا رهگذر، مصطفی رحماندوست، فریدون عموزاده خلیلی، جعفر ابراهیمی (شاهد)، مهدی حجوانی، شکوه قاسم نیا، مهدی شجاعی، امیرحسین فردی و ..... همه از عناصر پرتلاش این بخش از ادبیات معاصرند. این کتاب در راستای معرفی چهره‌های داستان‌نویس ادبیات کودکان و نوجوانان افزون بر گفتگو با مصطفی رحماندوست، فریدون عموزاده خلیلی و رضا رهگذر، به بررسی زندگی و آثار آنان در این حوزه نیز پرداخته است.

منابع مشابه بیشتر ...

65f1b426179b2.jpg

کتابنامه آثار زنان ایران

کتابنامه آثار زنان ایران شامل دو قسمت مولفین زن و مترجمین زن است که در سال 1349 منتشر شده است. در این سال کتابخانه اختصاصی تحقیق درباره زن تشکیل شد. هدف از این اقدام تاسیس مرکزیست برای جمع آوری تحقیقات مربوط به زن و آثار زنان مولف و مترجم ایرانی و تشویق دیگر بانوان دانشمند کشور تا ضمن اجرای وظایف خانوادگی و اجتماعی اندوخته معنوی و فکری خود را نیز بکار گیرند و برای کمک به پیشرفت فرهنگ جامعه اثری از خود به یادگار گذارند.

65e73b45bfb24.jpg

درآمدی‌ بر تاریخ‌ اسلام‌ در قرون‌ وسطی‌

کلود کاهن

بیش از هزار و چهار صد سال است که تاریخ اسلام در خوب و بد با تاریخ اروپا عجین است. از سوی دیگر، جهان اسلام وارث همان فرهنگ هایی است که اروپا به ارث برده است، بنابر این، تاریخ تطبیقی کاربردی که توسط اروپائیان و مسلمانان نوشته می شود برای شناخت هر دو طرف کارساز و مفید است. کلود کاهن، استاد دانشگاه پاریس و محقق در زمینه مطالعات اسلامی و کشورهای مشرق اسلامی، با همین دیدگاه این اثر را تألیف کرده است. شایان توجه است که طرح و اجرای اولیه این اثر نخستین بار توسط ژان سواژه استاد وی صورت گرفته است. اثر ژان سواژه نخست در سال 1943م منتشر شد و تجدید چاپ آن نیز به همراه ضمائم در سال 1946م صورت گرفت. پس از درگذشت سواژه در سال 1950م، کاهن ادامه کار استاد را به عهده گرفت و چاپ سومی از سواژه را با همان عنوان قبلی و به نام وی منتشر کرد. با این حال و به لحاظ این که آثار مربوط به کتابشناسی نیاز مداوم به بررسی های جدید دارد، مؤلف بر آن شد که باز هم چاپ جدیدی که حاوی مآخذ تازه تر باشد در اختیار علاقمندان قرار دهد. بنابراین او کتاب حاضر را که شامل منابع مربوط به سده های هفتم تا پانزدهم میلادی/ یکم تا هشتم هجری قمری است، در سال 1982م منتشر کرد. کتاب حاضر اساسا در مجموع برای استفاده دانشجو و دانشمند فرانسوی و احیانا برای «محقق غربی» نگاشته شده است. با این همه «شرقیها» هم می توانند از آن استفاده کنند، چرا که، در دنیای معاصر، دیگر نمی توان ملتها را از یکدیگر جدا دانست.