در این کتاب هفت نوشتار درباره پایه‌های دین زرتشتی به این ترتیب آورده شده است: آیا ما زرتشتی هستیم، برای باقی ماندن چه طرح و تدبیری باید اندیشید، مقام دانش و آموزگار و دانش‌آموز در تعالیم اشوزرتشت، توحید ـ اخلاق حسنه و ساخت اجتماعی سالم، حق و باطل ـ تضاد یا دوگانگی در نهاد بشر، نهادهای اجتماعی برای بقای جامعه و میهن در فرهنگ ایران باستان، مقام روشنایی و آشتی ارگان‌ها و دیگر دین‌های توحیدی. این نوشتارها ابتدا در ماهنامه «هوخت» منتشر شده بودند و سپس در این کتاب یک‌جا منتشر شده‌اند.

منابع مشابه بیشتر ...

65f2eb4522afc.jpg

مناسبات دین و فرهنگ در جامعه ایران (مقالات سومین کنگره دین پژوهان)

جمعی از نویسندگان

ایرانیان در گستره فرهنگ و دانش، سابقه ای طولانی دارند. آنان با تلاش های خستگی ناپذیر، گذشته درخشانی را آفریدند و در فرهنگ انسانی، نقش عمده ای ایفا کردند. وزش نسیم آزادی بخش اسلام بر ایران و تلاقی دو فرهنگ ایرانی و اسلامی مناسبات دین و فرهنگ را به همراه داشت و ثمرات میمون و مبارکی برای بشر به بار آورد. این فرهنگ ایرانی-اسلامی پویا، غنی و گسترده بود، به طوری که مرزهای جغرافیایی را درنوردیدند و در شمال آفریقا هند و حتی اروپا راه یافت. بررسی این مناسبات و چگونگی خدمات متقابل ایران و اسلام ازبایسته های پژوهشی روزگار ماست. از همین رو دبیرخانه "دین پژوهان" با دعوت از متفکران و اندیشوران، غوررسی در این موضوع را وجه همت خویش قرار داد و در سلسله مقاله هایی که اینک پیش روی شماست زوایای این مهم را کاوید...

65e72aa9b304b.jpg

کتاب و کتابخانه در اسلام (مجموعه مقالات)

کاظم مدیرشانه چی

مجموعه حاضر چهارده مقاله از استاد کاظم مدیرشانه چی است. بعضی از این مقالات در زمان انتشار برای فارسی زبانان تازگی و اهمیت بیشتری از این زمان داشته است، زیرا آن زمان درباره کتابخانه های اسلامی یا بعض عناوین این مقالات مستقلا مقاله یا کتابی به فارسی وجود نداشت و آنچه در مطاوی کتابها چون کتاب شریف (النقض) یا در تاریخ ادبیات فارسی یا کتب شرح حال علما و امثال آن آمده بود به اجمال و بدون ترتیب زمانی و تاثیر و تاثر هریک از دیگری ذکر شده که خوشبختانه در این باره بعدا کتابهایی مستقلا و یا از عربی به فارسی انتشار یافت که از لحاظ جامعیت و دیگر جهات چون دسته بندی کتابخانه ها به: عمومی و خصوصی و در بخش نخست "عمومی" به مساجد و مدارس و خانقاه ها و در بخش دوم "شخصی" به کتابخانه های امرا، وزرا، علما، و ...، قابل توجه و حاوی اطلاعات مهمی در این راستا است. منتهی هیچ نوشته ای نیست که واجد همه اطلاعات باشد. به علاوه که همه منابع در دست همه نویسندگان نبوده و نیست...

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

5fdda9550dbde.png

زندگانی زرتشت (ویژه دانش‌آموزان)

اردشیر جهانیان

این کتاب چکیده‌ای از زندگانی و تعالیم اشوزرتشت پیامبر باستانی ایرانیان است که به زبانی ساده و به اختصار برای مطالعه دانش‌آموزان به نگارش درآمده است.

پژوهش‌ها/پژوهش‌های عمومی
کتاب
5fc886430de93.png

دین هخامنشیان

اردشیر جهانیان

در زمان هخامنشیان بیش از سه مذهب بزرگ در جهان عرض اندام نداشت؛ اول زرتشتی، دوم بودایی و سوم یهودی. در تعالیم زرتشت چند اصل کلی به چشم می‌خورد که همانند آن در دین‌های آن زمان دیده نمی‌شود. در این کتاب بر اساس سنگ‌نبشته‌های دوران هخامنشی و دیگر اسناد موجود از آن دوران، دین این دوران مورد بررسی قرار گرفته است.

فرهنگ و تمدن/اسطوره و فرهنگ
کتاب