5eb02b202a327.png

دیوان حاج میرزا محمدکاظم صبوری ملک‌الشعراء آستان قدس رضوی

مکان چاپ: تهران ناشر: کتابخانه ابن سینا تاریخ چاپ: ۱۳۴۲ هجری شمسی زبان: فارسی

ملک‌الشعرا صبوری (1259 ـ 1322 قمری) در تحصیل ادبیات زبان فارسی و عربی در نزد اساتید زمان بسیار زحمت کشید و فن شعر و شاعری را از شعرای زمان خود از قبیل میرزا شهرت شیرازی و خجسته ندیم‌باشی فراگرفت و با مطالعه و مداقه و تتبع در اکثر دواوین شعرای متقدم و متأخر مکتسبات خود را به سر حد کمال رسانید. اشعار صبوری به انواع صنایع و بدایع و تشبیهات لطییف و جناس‌های گوناگون آمیخته است و از اشاراتی که به رجال ادبی عربی دارد، پیداست که در ادبیات عرب نیز تتبع بسیار داشته است. او در بدو شاعری به سبک قاآنی و نیمه‌عراقی شعر می‌گفت. این کتاب دربرگیرنده حدود یازده‌هزار بیت از اشعار صبوری است که به سال 1342 منتشر شده است.

منابع مشابه بیشتر ...

65b641198b775.jpg

دیوان اشعار &am

ابوالقاسم سالاری (حیران)

دیوان اشعار "سلام" مشتمل بر غزلیات، قصاید، مثنویات، قطعات، رباعیات و دیگر منظومات اثر ابوالقاسم سالاری (حیران) است که در سال 1358 در قم منتشر شده است.

658982692aa2c.jpg

سرایندگان شعر پارسی در قفقاز

عزیز دولت آبادی

این کتاب دارای چهار فصل و مجموعا دربرگیرنده زندگی و آثار ۲۲۷ نفر از پارسی سرایان قفقاز است. هر فصل به شاعران یک منطقه قفقاز (آران، ارمنستان، داغستان، گرجستان) اختصاص یافته است. نخستین شاعری که زندگی و احوالش در این مجموعه معرفی شده، «ابوالعلای گنجه ای» متوفی به سال ۵۵۴ ه.ق و آخرین آنها، «ناظم ایروانی» متولد سال ۱۳۴۲ ه. ق است. در پایان کتاب نیز فهرست ماخذ و منابع به ترتیب الفبایی تخلص یا نام مولفان آمده است.