این کتاب دربرگیرنده بخشی از رباعیات حسین قدس نخعی است. در ابتدای کتاب مقدمه‌ای توسط عزت‌الله همایونفر آورده شده که در آن به رباعی و رباعیات قدس نخعی اشاره شده است. در بخشی از این نوشتار آمده است: «قدس نخعی در میان رباعیاتش خیامی است که در قرن اتم و در زمانی غیر از زمان خود افکاری آورده که از سرعت‌های بیجا می‌کاهد و خمودها و خفته‌ها را به کار و کوشش سالم وامی‌دارد. همان فلسفه اصیل و متین و بردبار خیام است که با اصطلاحات نوتری عرضه شده. نخعی این فلسفه عمیق را در کار زندگی شخصی خود هم به کار برده و با عالمی بی‌غرضی و بی‌نظری به خدمت خلق پرداخته است و از خدمت به خود که خلاف مسلک درویشان می‌باشد همواره مضایقه داشته و دارد».

منابع مشابه بیشتر ...

655b4c8867321.jpg

از سایه تا نشان

سیدجعفر حمیدی

مجموعه اشعار از سایه تا نشان مجموعه رباعیات و دوبیتی، سروده جعفر حمیدی است که در سال 1360 توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شده است.

65438c18b52da.jpg

شرح رباعیات خیام (از روی نسخه خطی شارح)

عباس کیوان قزوینی

رباعيات خيام مجموعه شعرهاي عمر خيام در قالب رباعي است كه در سده‌هاي پنجم و ششم هجري به زبان فارسي سروده شده‌اند و عمدتاً بيانگر ديدگاه‌هاي فلسفي او مي‌باشند. به دليل آن‌كه اين اشعار از منابع گوناگوني گردآوري شده‌اند، در صحت بعضي از آن‌ها نظر يكساني وجود ندارد. با اين حال مضمون رباعيات خيام را به طور كلي مي‌توان به پنج بخش تقسيم كرد: ۱. رازهاي جهان هستي؛ ۲. ناگزيري‌هاي زندگاني (سرنوشت، بي‌وفايي دنيا، مرگ و خاك و گِل ما)؛ ۳. پرسش‌ها؛ ۴. چگونگي زندگاني اجتماعي؛ ۵. دَم‌هاي خوش زندگاني؛ ...مرحوم كيوان قزويني شرح عرفاني مبسوطي بر رباعيات خيام نگاشته و ساحت او ر از آلودگي دنياپرستان پاك گردانيده است. در اين كتاب چهارصد رباعي خيام با شواهد و امثله فارسي و عربي, به گونه‌اي مفصل شرح داده شده است