5f60e23466a84.png

مثنوی طاقدیس به همراه منتخبی از غزلیات عالم ربانی حاج ملااحمد فاضل نراقی

مکان چاپ: تهران ناشر: موسسه انتشارات امیر کبیر تاریخ چاپ: ۱۳۶۲ هجری شمسی زبان: فارسی

«مثنوی طاقدیس» منظومه گهرباری است شامل مواعظ عارفانه و روحانی، مشحون از پندواندرزهای حکیمانه و اخلاقی و آمیخته به لطایف و ظرایف ادبی که با زبان شعر و ادب آراسته شده تا بسیاری از احکام و اوامر الهی و فصولی از مبانی اصول و فروع دین مبین اسلام را با بیانی ساده، قابل فهم و درک خاص و عام آشکار سازد. در واقع این مثنوی، چکیده شم پژوهش منظم علمی و ثمره درک جهان‌بینی ناظم، نابغه علم و دانش، نراقی دوم است که از سرچشمه فضایل بی شمار پدری بزرگوار (ملا محمدمهدی نراقی) بهره‌مند و سیراب گشته است. این مثنوی یکی از نظیره‌گویی‌های مثنوی معنوی، از آثار مربوط به دوره بازگشت ادبی است. این اثر به وزن و شیوه مثنوی معنوی سروده شده و دارای 56 داستان و 65101 بیت است. در پایان این کتاب نیز منتخبی از غزلیات شاعر آورده شده است.

منابع مشابه بیشتر ...

658982692aa2c.jpg

سرایندگان شعر پارسی در قفقاز

عزیز دولت آبادی

این کتاب دارای چهار فصل و مجموعا دربرگیرنده زندگی و آثار ۲۲۷ نفر از پارسی سرایان قفقاز است. هر فصل به شاعران یک منطقه قفقاز (آران، ارمنستان، داغستان، گرجستان) اختصاص یافته است. نخستین شاعری که زندگی و احوالش در این مجموعه معرفی شده، «ابوالعلای گنجه ای» متوفی به سال ۵۵۴ ه.ق و آخرین آنها، «ناظم ایروانی» متولد سال ۱۳۴۲ ه. ق است. در پایان کتاب نیز فهرست ماخذ و منابع به ترتیب الفبایی تخلص یا نام مولفان آمده است.

63f4c9f9065fc.jpg

خسرو و شیرین شعله

عبدالوهاب نورانی وصال

مثنوی حاضر که به تتبع مثنوی شیرین و خسرو نظامی سروده شده در جای خود شایان دقت بوده و هنری که در آن به کار رفته بیانی نغز دارد، گر چه گوینده آن از شعرای نامدار نیست ولی مثنوی او بدیع است و از متتبعین ارزنده‌ی نظامی به شمار می‌رود و جای آن دارد که منظومه او با دقت مطالعه شود. شعله این منظومه را برای تقرب به دستگاه مرحوم فرهاد میرزا و عذر گناهان گذشته به نظم آورده و خود نام شیرین و فرهاد را بر آن نهاده بود ولی بواسطه عدم دقت بنام شیرین و خسرو معروف گردید.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

5f5e3643c31da.png

غزل

ملااحمد نراقی متخلص به صفائی

ملااحمد نراقی به سال 1185 هـ.ق. در نراق زاده شد و به سال 1245 هـ.ق. در کاشان درگذشت. شاعران پس از او ارج اشعار و به‌ویژه غزلیات او را به نیکی دریافته‌اند و با اقتباس از او عملاً به ستایش برخاسته‌اند؛ این امر نشان‌دهنده نفوذ و اثری است که او بر شعر بعد از خود دارد و نشان‌دهنده باروری و دورپردازی اندیشه او. ملااحمد نراقی افزون بر غزلیات، مثنوی‌ها، رباعیات و قطعاتش، شانزده تألیف دیگر در زمینه مسائل اخلاقی، فقهی و فلسفی دارد. این کتاب دربرگیرنده غزلیات اوست.

نظم/شعر کلاسیک/غزلیات
کتاب