5f7b6fdf00115.jpg

گلستان (با معنی واژه‌ها و شرح بیت‌های دشوار و برخی نکته‌های دستوری و ادبی؛ بخش یکم)

گلستان نوشته شاعر و نویسنده پرآوازه ایرانی سعدی شیرازی است. به باور بسیاری، گلستان تاثیرگذارترین کتاب نثر در ادبیات فارسی است که در یک دیباچه و هشت باب به نثر مسجع و در سال 656 به نام ولیعهد، سعدبن ابی بکر بن سعد بن زنگی نوشته شده است. بیشتر نوشته‌های آن کوتاه و به شیوه داستان‌ها و پندهای اخلاقی است. نویسنده، این کتاب را برای آشنایی دانشجویان با گلستان سعدی فراهم آورده و در سه بخش به چاپ رسانده و در این راه، متن گلستان، تصحیح شادروان محمدعلی فروغی را اساس قرار داده است. در این دفتر، بخش یکم به چاپ رسیده است.

منابع مشابه بیشتر ...

65dde8640a433.jpg

امیر روشن ضمیر

غلامحسین یوسفی

موضوع کتاب حاضر در مورد زندگی نامه امیر عنصرالمعالی کیکاووس نویسنده کتاب قابوسنامه تالیف غلامحسین یوسفی که توسط انتشارات دانشگاه تهران منتشر شده است.

65d9ec760c6a8.jpg

فهرست نگارش های صدرای شیرازی

محمدتقی دانش پژوه

صدرالدین محمدبن ابراهیم بن یحیی شیرازی که به صدرای شیرازی و ملاصدرا و صدرالمتالهین نامبردار است از فیلسوفان جامع و صاحب نظر روزگار صفوی است و او اگرچه در کتابهای خود به ویژه در اسفار روش جمع و گرد آوردن نوشته های دیگران را پیش گرفته بود ولی خود او هم در مبحث تعقل و خیال و مثل و حرکت و حدوث عالم و نفس و معاد رای و پندار خاصی دارد که از خود او است و کتر در آثار دیگران دیده می شود. آثار مسلم صدرای شیرازی بر روی هم به چهل کتاب و رساله و مقاله و نامه می رسد که جز سه اصل همه به عربی است و اینک آنها را میشناسم. گذشته از آنها نام 18 اثر است که در فهرستها و سرگذشت نامه ها از آنها یاد شده و برخی از انها باید از صدرالدین محمد دشتکی شیرازی و برخی از پسر خود صدرا باشد و برخی هم گویا نام دیگر رساله های خود صدرای شیرازی است و برخی را هم من چون نسخه انها را ندیده ام نتوانسته ام درباره آنها داوری کنم همه اینها پس ازیاد کردن آثار صحیح شیرازی بنام آثار منحول و مشکوک برشمرده میشود.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

606f0e70ce305.png

گزیده اشعار فرخی سیستانی با معنی واژه‌ها و شرح بیت‌های دشوار و برخی نکته‌های دستوری و ادبی

نگارنده در مقدمه کتاب آورده است که ترتیب‌دادن گزینه‌ای از آثار فرخی دشوار است؛ چراکه سخن او همه خوش و ساده و دلپذیر است و بیشتر به ستایش یکی از بزرگان پایان می‌یابد، ناگزیر از مدایح فرخی به ذکر چهار قصیده که از نغزترین چکامه‌های پارسی است و با شرح حال شاعر نیز بستگی دارد، بسنده کرده و از دیگر قصاید ستایش‌ها را رها کرده و تنها مقدمه‌ها را که با وصفی دلپذیر از طبیعت یا تغزلی دلربا آغاز می‌شود، برگزیده و به ترتیب الفبایی دیوان مرتب کرده است. برای مزید فایده، به شرح برخی نکات دستوری و معنی واژه‌ها پرداخته و بیت‌های دشوار را شرح داده است.

نظم/شعر کلاسیک/گزیده‌ها شعر کلاسیک
کتاب