5f7db538de859.png

ستوت یسن؛ گاتهای اشوزرتشت اسپنتمان و سرودهای وابسته به آن با متن و گزارش فارسی روان

مکان چاپ: تهران ناشر: سازمان انتشارات فروهر تاریخ چاپ: ۱۳۵۹ هجری شمسی زبان: فارسی

«ستوت یسن» آیین زندگانی ازلی که هم نیایش‌هایی است نغز به درگاه جهان آفرین و هم راهنمایی است برای پیروان این آیین، از مجموعه اوستا برداشته شده و به صورت کتابی درآمده که اوستا از شیرازه آن یاد می‌کند و آن را بخش ویژه‌ای می‌داند. این کتاب بر سه بخش است: پیش‌گفتار شامل گزارشی در این باره که اوستا چیست و از چه پاره‌هایی تشکیل شده و ستوت یسن چه بخش‌هایی دارد، زندگی اشوزرتشت و فشرده پیام گات‌ها به خواننده. در ادامه متن آوانویسی شده و ترجمه «ستوت یسن» آورده شده است.

منابع مشابه بیشتر ...

636cd4d49be28.png

فرهنگ پهلوی

بهرام فره وشی

در «فرهنگ پهلوی» واژه‌های آرامی که ازوارش یا هزوارش خوانده می‌شود، به واژه‌های ایرانی یا پارسی میانک گردانیده شده است. این واژه‌ها دسته‌بندی شده و در هر باب یک رشته واژه که با هم پیوستگی دارد، یاد گردیده است؛ در یکم: نام‌های خدا و مینویان؛ در دوم: گیتی و آنچه از آن است چون خاک و شهر و خانه؛ در سوم: در آب و رود و زره و جوی و جز اینها؛ در چهارم: در دانه‌ها و میوه‌ها؛ در پنجم: در خورش‌ها و آشام‌ها. نام نویسنده این فرهنگ به دست نیامده است؛ اما بی‌گمان فرهنگی است از روزگار ساسانیان.

636678a818fa8.png

نام‌نامه: نام‌های خاص اوستایی

فرناز هوشمندرجبی

این کتاب دارای نام‌های خاص اوستایی از تحقیق و بررسی در سه نام‌نامه مختلف از دانشمندان ایرانی و آلمانی است؛ کتاب «نام‌نامه ایرانی» تألیف فردیناند یوستی، کتاب «نام‌نامه اشخاص ایرانی» تألیف مانفرد مایرهوفر و کتاب «دانشنامه مزدیسنا» تألیف جهانگیر اوشیدری. نویسنده کوشیده در مورد هر واژه از نظر معانی، حالت واژه، جنس واژه، شمار واژه و کاربرد آن در کتب دیگر مانند کتب پهلوی و شاهنامه و .... به تفصیل شرح داده شود.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

5fd9c9650c660.png

پیام زرتشت؛ چنانکه از سروده‌های آن پاکمرد برمی‌آید

علی اکبر جعفری

در این کتاب که متون نشست‌های نویسنده درباره زرتشت و پیام‌های اوست، نویسنده کوشیده تا زرتشت و بیش از خود او سخنانش را نیک بشناساند؛ از اینکه او درباره آفرینش و آفریدگار، گرداننده جهان، درباره نیکی و بدی، درباره بایسته‌ها و نبایسته‌ها، درباره شایست و ناشایست، درباره زندگی مینوی، درباره زندگانی مادی و ... را بشناساند.

پژوهش‌ها/پژوهش‌های عمومی
کتاب
5fcb8a245a03f.jpg

هفت هات (پیرایش، آرایش و گزارش)

علی اکبر جعفری

علی اکبر جعفری از اوستاشناسان روشن‌بینی است که زرتشت و اندیشه‌های اصیل وی را شناخت و اینک فضای روشن پیام زرتشت را در هفت هات ادامه و گسترش داده است. پیش از این اوستاشناسان "هفت هات" را نثر می‌دانستند. استاد جعفری در این کتاب ما را متقاعد ساخته است که هفت هات در اصل منظوم بوده و سپس دست‌کاری شده و کلمات و عباراتی بدان افزوده گردیده و آن را از حالت منظوم بدرآورده است. مولف، این کلمات و عبارات زاید را نشان داده و اصل هفت هات منظوم را عریان ساخته و علت آن را در میان گاتها روشن ساخته است

دستور زبان/زبان‌های باستانی
کتاب