5f9ed7895485a.png

دستور زبان فارسی برای پژوهش دانشجویان و ادب‌دوستان در آثار شاعران و نویسندگان بزرگ ایران

مکان چاپ: تهران ناشر: نشر مهتاب تاریخ چاپ: ۱۳۸۱ هجری شمسی زبان: فارسی

دستور زبان فارسی از قاعده‌هایی که برگرفته از زبان است و درست گفتن و درست نوشتن را در بیان فکر و مطلب به ما می‌آموزد، فراهم آمده است. فکر و اندیشه در قالبی ریخته می‌شود که به آن جمله می‌گویند؛ جمله هم از اجزائی ساخته می‌شود که کلمه نام دارد و هر کلمه از حرف ترکیب می‌آید و حرف از صوت پدید می‌آید که در هر زبان به شیوه خاص تلفظ می‌شود. این کتاب دستور مختصر زبان فارسی است که در آن مباحثی چون اسم، صفت، ضمیر، فعل، قید، حرف اضافه و .... مطرح شده است.

منابع مشابه بیشتر ...

65d749f7edb21.jpg

قرائت فارسی و دستور زبان برای سال دوم دبیرستانها

جمعی از نویسندگان

کتاب قرائت فارسی و دستور زبان برای سال دوم دبیرستانها، طبق برنامه جدید وزارت فرهنگ و تصویب شورای عالی کتب درسی و تالیف سعید نفیسی، محمدعلی روحانی، محمد نصرالله، دکتر مهدی محقق است که در سال 1338 منتشر شده است.

64d8d63906715.jpg

فرهنگ دستوری

محمد مهیار

دست يافتن به فرهنگ جامع واژگان و اصطلاحات زبان فارسي ، آرزويي است كه هر فارسي زباني كه به نوعي با انديشه و كتاب سرو كار دارد در فكر خود مي پرورد ؛ و تلاش در اين راه وجهه همت بسياري از خدمتگزاران به فرهنگ و تمدن و ادبيات فارسي و ايراني است. اما اين مهم بدون حصول مقدماتي چند ميسرنمي شود ، يكي از اين مقدمات ، تاليف و تدوين واژه نامه هاي اختصاصي در رشته ها وفنون و علوم مختلف است .البته تدوین فرهنگ اختصاصی برای رشته ای خاص در زبان فارسی سابقه ای بس طولانی دارد و عمر آن کمتر از درازنای تاریخ نظم و نثر فارسی نیست، به گونه ای که یکی از قدیمی ترین کتب منثور زبان فارسی، فرهنگ اختصاصی در مفردات طب است، موسوم به الابنیه عن حقائق الادویه که در واقع توجه پیشینیان ما به این شاخه از فرهنگ نویسی را نشان می دهد.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

606c627bd226c.png

گزینه بوستان سعدی با معنی واژه‌ها و شرح بیت‌های دشوار و برخی نکته‌های دستوری و ادبی

این کتاب با عنوان «گزینه بوستان سعدی» بخشی است از دیباچه و مجموعه‌ای است از داستان‌های دل‌انگیز که از باب‌های ده‌گانه آن کتاب برگزیده شده است. برای آسانی کار ادب‌دوستان، معانی بسیاری از واژه‌ها و برخی نکات دستوری و بیت‌هایی که اندکی دشوار می‌نمود، در حاشیه توضیح داده شده و فهرستی از مأخذها در پایان افزوده شده است. عنوان حکایت‌ها بیشتر از بوستان تصحیح و توضیح استاد دکتر یوسفی اقتباس شده است.

مشاهیر ادبیات فارسی/سعدی/آثار سعدی
کتاب
5f762330abd5c.png

بوستان سعدی با شرح اشعار و حواشی

بوستان و گلستان سعدی در آن پایه و مایه از خاطرخواهی و دلبستگی مردم ایران است که دیگر نمی‌توان آن دو را به عنوان دو کتاب آیت بزرگ فصاحت و بلاغت به شمار آورد که مبتدیان را به کار آید و منتهبان را بلاغت افزاید، بلکه در طی قرون و اعصار به واسطه رسوه ممتد و نفوذ عمیق نثر و نظم و لفظ و معنی و کنایه و استعاره و تشبیه و تمثیل آن دو، در سویدای دل‌ها و ثبت و ضبط نقش و نگار و چهره‌پردازی‌های اصیل و جمیل آنها بر لوح خاطرها، امروز به گونه معالم و مآثر قومی و رسوم سنن ملی و شعار و دثار اجتماعی ایران درآمده است. شارح این نسخه زنده‌یاد محمدعلی ناصح است که خود از گویندگان و نویسندگان طرفه‌کار معاصر به شمار می‌رود و عمری را در راه تتبع و تحقیق متون نثر و نظم فارسی بسر آورده است. در این کتاب افزون بر تصحیح بوستان از روی سه نسخه، شرح ابیات به نثر نیز آورده شده است. همچنین شرح و بسط و توضیح و تبیین نوادر لغات و جملات پیچیده و معقود و مبهمات و مجهولات و اشارت و اماکن و اشخاص تاریخی نیز انجام شده است.

مشاهیر ادبیات فارسی/سعدی/آثار سعدی
کتاب