ترکستان نامه یا ترکستان در عهد هجوم مغول، اثر واسیلی ولادیمیروویچ بارتولد(۱۸۶۹- ۱۹۳۱ م) با ترجمه کریم کشاورز، تاریخ هفتصد ساله ترکستان را از زمان حضور اعراب مسلمان تا پایان استیلای مغولان، به تفصیل معرفی نموده است. کتاب که از دو جلد تشکیل شده است، شامل مقدمه و متن می‌باشد که متن آن، شامل پنج فصل است و عصر نوینی را در تاریخ آسیای میانه و تا حدی ایران، می‌گشاید. فهرست محتویات جلد اول و دوم: در جلد اول، پس از یادداشت مترجم و فهرست، شرح زندگانی بارتولد(از پطروشفسکی)، مقدمه چاپ دوم متن روسی (از پطروشفسکی) و مقدمه مؤلف بر چاپ اول روسی در سال ۱۹۰۰ ذکر شده است. در ادامه، دو فصل از فصول پنج گانه متن کتاب، در این جلد ذکر می‌شود: 1.جغرافیای ما وراء النهر؛ تحقیق این فصل شاه کاری است از تحقیقات جغرافیایی است. 2.آسیای میانه پیش از قرن دوازدهم میلادی؛ در این فصل، از وضع زندگی مردم ما وراء النهر و شیوه ی حکومت و نظام طبقاتی آنان به تفصیل سخن می‌رود. در جلد دوم می خوانیم: 3.قراختائیان و خوارزم شاهیان؛ در فصل سوم چگونگی ساختار و وضعیت حکومت ها به طور مبسوط ذکر می شود. 4.چنگیز خان و مغولان؛ جریان پیدایش امپراطوری صحرانشینی چنگیزخان و ویژگی‌های ساختمان آن، مورد بحث این فصل است. 5.ترکستان در زیر سلطه مغولان؛ این فصل، نخستین بار است که از روی دست نوشته بارتولد که در بایگانی فرهنگستان علوم شوروی محفوظ بوده است، منتشر می‌شود. کتاب حاضر جلد نخست این مجموعه است. این کتاب به قلم واسیلی بارتولد و با ترجمه کریم کشاورز در سال 1352 توسط انتشارات بنیاد فرهنگ ایران در 1200 نسخه و در تهران منتشر شده است.

منابع مشابه بیشتر ...

6623dcd2e2e7c.jpg

عرفان ایران - جلد 17

مصطفی آزمایش

فهرست شماره 14 عرفان ایران بدین قرار است: در قسمت مقالات، عید مبعث از دکتر نورعلی تابنده؛ تصوف علوی از شهرام پازوکی، فریتهوف شوئون و معنای زیبایی از سعید بینای مطلق؛ تاملی در باب معنای روحانی کار از سیدحسن آذرکار؛ کرامات اولیا در آثار مولانا از محمدابراهیم ایرج پور؛ مجموعه مزار شاه نعمت الله ولی از مهراد قیومی بیدهندی، در قسمت معرفی کتاب تفسیر بیان السعاده فی مقامات العباده از دکتر عادل نادرعلی و ترجمه حسینعلی کاشانی بیدختی معرفی شده است.

6623c8be0966c.jpg

عرفان ایران - جلد 14

مصطفی آزمایش

فهرست شماره 14 عرفان ایران بدین قرار است: در قسمت مقالات، مقاله رویت ماه از دکتر نورعلی تابنده؛ عید رمضان از نورعلی تابنده؛ وحدت در کثرت و کثرت در وحدت از سیدمصطفی آزمایش، چرا سنت گرا نیستم؟ از محمد لگن هاوزن، ترجمه منصور نصیری؛ خواب و تعبیرخواب: بخش دوم از سیدحسن امین، در قسمت یادنامه، به مختصری از شرح احوال حاج علی تابنده محبوب علیشاه پرداخته شده، نکات و تذکرات فقری از حاج علی تابنده؛ عشق و شهادت از حاج علی تابنده، در قسمت معرفی کتاب؟، قلب اسلام از سید حسین نصر توسط حسین خندق ابادی معرفی شده است.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

583c922c61c17.PNG

زندگانی سیاسی میرعلیشیر نوایی

واسیلی بارتولد

این کتاب یکی از معتبرتریم و گرامی‌ترین آثاری است که خاورشناس برجسته درباره نوایی و دوران تیموریان هرات به جهان دانش پیشکش کرده است. بارتولد در تألیف این رساله به مآخذ اصلی نظر داشته و با روش دقیق تاریخ‌نویسی خود آن را تألیف کرده است. در ارزش این اثر بعدها گفتند که در آن بحر وسیع (آثار) رساله بارتولد چون کشتی نوح شناوری داشت و این خصوصیات تاکنون برجای مانده است. سیرت میرعلیشیر به حیث شاعریت، مخصوصا به حیث حامی هنر و علم با حکومت تیموری‌ها رابطه نزدیک دارد. این عصر در تاریخ فرهنگی خراسان و تیموریان عصر درخشانی بود و زیباترین اثار عمرانی اسلامی به آن تعلق دارد. در این کتاب وضع زندگی هرات در عهد سلطان حسین میرزا و میرعلیشر به تفصیل بررسی شده است.

شرح حال/تک نگاری
کتاب