این کتاب از سه بخش به‌هم‌پیوسته تشکیل شده است. بخش نخست به شرح خانواده‌های زبانی جهان می‌پردازد؛ بخش دوم دویست زبان دنیا را توصیف می‌کند و نمونه‌هایی از خط و ادبیات هر کدام را به دست می‌دهد و بخش سوم فهرست جامع از کشورهای جهان را همراه با زبان‌های رایج در هر یک از آنها و تعداد گویشوران آن زبان‌ها در اختیار می‌گذارد. در این کتاب افزون بر اصطلاحات زبان‌شناسی که در شرح ویژگی‌های زبان‌های گوناگون به کار رفته، از زبان‌های متعددی یاد شده که در هیچ‌یک از فرهنگ‌ها، واژه‌نامه‌ها و مقالات نامی از آنها برده نشده است.

منابع مشابه بیشتر ...

638609c63504a.png

فرهنگ زبانشناسی

محمدعلی ترابی

به موازات پیشرفت و تکامل فرهنگ‌ها، زبان که به‌نوبه خود عنصری بسیار مهم از فرهنگ معنوی است، پیوسته به گسترش و رشد و تکامل خود ادامه می‌دهد، تا جایی که همین رشد و تکامل زبان و ویژگی‌ها و ساخت و کارکردهای آن، خود موضوعی بس مهم یعنی مسئله شناخت زبان را در دامنه‌های گسترده و به‌وجهی ژرف مطرح می‌سازد و ضرورت شناخت صحیح زبان و گسترش زبانشناسی نیاز به کتابهایی مانند فرهنگ زبانشناسی را اجتناب‌ناپذیر می‌سازد. این کتاب پاسخی است هرچند به‌اجمال به این نیاز و گامی است کوچک در این راه.

6315f876abca6.png

واژگان گزیده زبانشناسی

مصطفی عاصی, محمد عبدعلی

هدف اصلی این فرهنگ، فراهم کردن مرجع تخصصی زبانشناسی با ویژگی‌های زیر و با توجه به نیازهای کنونی جامعه علمی ایران بوده است: فرهنگی دوزبانه دربرگیرنده مهم‌ترین واژه‌ها و اصطلاحات تخصصی زبانشناسی نظری به همراه مناسبت‌ترین برابرهای فارسی آنها. بر این اساس واژگان دوزبانه زبانشناسی فراهم آمده، فهرست‌های بسامدی نیز به هر دو زبان استخراج گردیده و واژه‌نامه گزیده‌ای از برابرهای فارسی موجود و به‌کاررفته در متون زبانشناسی نیز آمده است.