یحیی سمیعیان متخلص و مشهور به «ریحان» در سال 1313 قمری در تهران به دنیا آمد. در پانزده‌سالگی به همراه خانواده به مشهد مقدس رفت و در کلاس هفتم نخستین شعر خود را در روزنامه نوبهار منتشر کرد. او پس از یک دوره همکاری با مطبوعات در مشهد و تهران و عضویت در تشکل‌های ادبی و فرهنگی، روزنامه‌نگار شد و به عنوان مدیر و سردبیر «گل زرد» و «نوروز» را منتشر کرد. «باغچه ریحان» دربرگیرنده بخشی از اشعار اوست که در قالب غزل و قصیده در این کتاب انتشار یافته‌اند. او در سال اسفندماه سال 1363 بدرود حیات گفت.

منابع مشابه بیشتر ...

65b7c4242d64e.jpg

پروا مکن که رویا ببینی

مارگوت بیکل

برای ترجمه اشعار، شعرها به تمامی از متن اصلی آنها به زبان آلمانی به فارسی برگردانده شده است. شیوه مترجم بدانگونه بوده است که جوهر کلام شاعر در قالب شعر فارسی ریخته شود. و این او را ناگزیر کرده که ضمن وفاداری به متن اصلی تغییراتی را متناسب با شعر فارسی بپذیرد. زیرا اگر شعر شاعران غیرفارسی را عینا واژه به واژه به فارسی برگردانیم چیزی خواهد شد خشک و چه بسا که زیبایی کلام شاعر و گاه حتی خود مفهوم نیز در ترجمه رنگ خواهد باخت...

65ae77668570b.jpg

چهل کلید

سیاوش کسرایی

مجموعه شعر چهل کلید سروده سیاوش کسرایی است. او در سال ۱۳۰۵ در اصفهان متولد شد. وی سرودن شعر را از جوانی آغاز کرد.بسیار زود به همراه خانواده اش به پایتخت آمد. او در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران درس خواند و علاوه بر فعالیت‌های ادبی و سرودن شعر، عمری را به تکاپوهای سیاسی (حزب توده ایران) گذراند. اما سرانجام، ناگزیر از مهاجرت شد و دوازده سال پایانی زندگی اش را ابتدا در کابل و سپس در مسکو بسر برد. وی سال‌های پایانی عمر خویش را دور از کشور خود و در تبعید در اتریش و شوروی گذراند؛ وی در سال ۱۳۷۴ به دلیل بیماری قلبی در وین، پایتخت اتریش در سن ۶۹ سالگی بر اثر بیماری ذات الریه زندگی را بدرود گفت و در گورستان مرکزی وین (بخش هنرمندان) به خاک سپرده شد.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

602114a7a0aeb.png

شاعران معاصر

یحیی ریحان

در قرن بیستم بیش از قرون گذشته در ایران شاعر به وجود آمده و علت آن این است که در ابتدای این قرن رژیم استبداد به مشروطیت بدل شد و مردم حساس و روشنفکر که دارای قریحه ادبی بودند، توانستند زیر لوای آزادی افکار خود را در قالب نظم بیان کنند. شاعرانی چون ادیب پیشاوری، صبوری ملک‌الشعرا، فرصت شیرازی، شهریار تبریزی، حبیب یغمایی، ابراهیم صهبا، ابوالقاسم حالت، فرخی یزدی و .... که دیوان اشعار آنان منتشر شده و همچنین عده‌ای که اشعار آنان (در زمان طبع این کتاب) هنوز منتشر نشده است؛ چون دکتر خانلری، استاد همایی و .... که نمونه‌ای از اشعار هر دو گروه در این کتاب گردآوری شده است.

نظم/شعر کلاسیک/گزیده‌ها شعر کلاسیک
کتاب