هندوستان سرزمین پهناور و مهد تمدن بشری است که هزاران سال متمادی همسایه بسیار نزدیک و صمیمی با ایران بوده است و هرگز روابط کهن و همه‌جانبه آن در گذرگاه تاریخ منقطع نشده است. اولین مهاجرت ایرانیان به هند بعد از ورود آریایی‌ها، گفته می‌شود بعد از انقراض امپراتوری هخامنشیان، هنرمندان کاخ‌های هخامنشی به‌ویژه تخت جمشید بعد از تخریب این بناها به سوی هند مهاجرت کردند که در دربار امپراتور موریاها به کار گرفته شدند. ورود ایرانیان زرتشتی به هند دومین مهاجرات عمده ایرانیان به این دیار است. مهم‌ترین مهاجرت دوران اسلامی با ورود عارف بزرگ میرسیدعلی همدانی به خطه کشمیر شکل گرفت که طی آن افزون بر گسترش اسلام در منطقه، بیش از هفتصد ادیب، عارف، صنعتگر و هنرمند به این منطقه مهاجرات کردند. هدف اصلی از تدوین این کتاب، آشنایی مسافران و محققان با این دیار است که خواننده در این کتاب به اختصار با این سرزمین کهن و وسیع به اجمال آشنا می‌شود.

منابع مشابه بیشتر ...

65255519b753d.jpg

پژوهشی در اسطوره دده قورقود: شاهکاری کهن

جوانشیر فرآذین

اسطوره دده قورقود یکی از آثار برجسته کلاسیک است که در اوایل سده 19متن کهن از آن در یکی از کتابخانه‌های آلمان شناسایی شده و از آن پس پژوهش‌های مختلفی درباره این اسطوره صورت گرفته است .در این نوشتار ابتدا به اهمیت انسان شناختی و تاریخ کتاب یاد شده اشاره می‌گردد ;سپس پیشینه آفرینش، تدوین و چاپ این اثر معرفی می‌شود .مطلب بعدی کتاب بحثی است درباره چند شخصیت حماسی دده قورقود که در پی آن از جایگاه تاریخی و اجتماعی زنان "اوغوز "سخن به میان می‌آید .سبک ادبی و شیوه نگارش دده قورقود، و محتوای اسطوره‌ای کتاب و آثار جهان بینی‌های باستانی از دیگر مباحث این مجموعه هستند .

64dcc5ab78723.jpg

جغرافیای تاریخی سیراف

محمدحسن سمسار

تألیف محمدحسن سمسار، به زبان فارسى درباره جغرافياى تاريخى بندرى نزدیک بندر طاهرى در سواحل خليج فارس مى‌باشد. سيراف از جمله شهرهایى است كه در گذشته شهرت داشته و در سده‌هاى نخستين اسلامى همواره مورد توجه جغرافيانويسان بوده است. اين كتاب ما را در شناخت بهتر و بيشتر اين بندر كهن سال ايران توانا مى‌كند. در اين كتاب نویسنده كوشيده به بررسى جنبه‌هاى تازه اى از زندگى سيراف و سيرافيان بپردازد كه در گذشته كمتر به آن توجه شده است. در اين پژوهش بيشتر به اوضاع اجتماعى، مذهب، دريانوردى سيرافيان و سرانجام علل و چگونگى سقوط و ويرانى بندر سيراف توجه شده است. كتاب؛ شامل سرآغاز، ديباچه، فهرست مطالب، پيشگفتار، سيزده فصل و بخش فهرست‌ها مى‌باشد. كتاب به صورت تحقيقى و جمع‌آورى مطالب درباره بندر سيراف مى‌باشد كه از كتب جغرافيا و تاريخ استخراج شده است. كتاب؛ شامل سرآغاز، ديباچه، فهرست مطالب، پيشگفتار، سيزده فصل و بخش فهرست‌ها مى‌باشد. كتاب به صورت تحقيقى و جمع‌آورى مطالب درباره بندر سيراف مى‌باشد كه از كتب جغرافيا و تاريخ استخراج شده است...

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

5fb65209f0d66.png

آشنایی با کشور هندوستان

احمد عالمی

هندوستان سرزمین پهناور و مهد تمدن بشری است که هزاران سال متمادی همسایه بسیار نزدیک و صمیمی با ایران بوده است و هرگز روابط کهن و همه‌جانبه آن در گذرگاه تاریخ منقطع نشده است. این کتاب به عنوان مقدمه‌ای کوتاه بر سرزمینی بزرگ با فرهنگ و هنری غنی است که قطره‌ای از اقیانوس بزرگ هند را برای خواننده به ارمغان می‌آورد.

پژوهش‌ها/پژوهش‌های عمومی
کتاب