ارمنیان یکی از اقوامی هستند که از دیرباز در ایران زمین سکونت دارند و با تلاش و کوشش پیگیر، در تمامی زمینه های فرهنگی، هنری، علمی، پژوهشی و فنی و با نشان دادن صداقت در کردار و گفتار توانسته اند جایگاه ویژه ای در میان دیگر برادران ایرانی خود کسب کنند. کتاب شامل یازده بخش با این عناوین است: زبان ارمنی و خویشاوندی آن با زبان پارسی، مدارس ارمنیان ایران، چاپخانه ها و روزنامه های ارمنیان ایران، دین و مذهب ارمنیان، کلیساهای ارمنیان در ایران،جشن ها و اعیاد مشترک ایرانیان و ارمنیان، فعالیتهای اجتماعی ارمنیان، تئاتر ارمنیان، فعالیتهای شغلی ارمنیان در ایران، ارمنیان در سینمای ایران، شخصیت های سیاسی و اجتماعی ارمنیان

منابع مشابه بیشتر ...

63172a3c1e3d2.jpg

ارمنی بیاموزیم

ا. گرمانیک

کتاب حاضراز چند بخش تشکیل میشود، در بخش نخست شرحی خلاصه درباره زبان ارمنی سپس تدریس الفبای ارمنی و آنگاه شرح دروس و برگزیده ای از متون ارمنی همراه با ترجمه فارسی و در پایان چند پیوست ارائه میگردد. هریک از دروس خود دارای موضوع خاصی بوده شامل واژگان همان درس میشود، آنگاه گفتارها و سپس مهمترین نکات دستوری تشریح می گردد در بخش گفتارها چند ضرب ا لمثل ارمنی بکار رفته و به کتاب تنوع هرچه بیشتر میبخشد. از آنجا که ارائه تلفظ (فارسی و لاتین) تمام واژ ها حجم کتاب را افزون می نمود در تدریس الفبا تاکید بیشتری شده است تا خواننده در آغاز با تلفظ صحیح حروف آشنا شده بتواند واژ ها را در گفتارهای بعدی به آسانی تلفظ کند البته برای یادگیری تلفظ چند حرف که ویژه زبان ارمنی است خواننده باید به تلفظ آنه که به زبان فارسی و لاتین ارائه شده توجه نموده در صورت امکان با تماس گرفتن با افراد ارمنی زبان این حروف را بهتر فرا گیرد.

62d94b848e3b0.jpg

ارمنیان

سیرارپی درنرسسیان

ارمنیان از کهنترین روزگاران یا بهتر بگویم از سپیده دم تاریخ ایران یعنی پس از مهاجرت آریاها به نجد ایران با ایران پیوندها و روابط گوناگون داشته اند. در زمان پارتیان این پیوندها افزون و استوارتر گشت. شاهزادگان اشکانی بر اورنگ ارمنستان می نشستند: و زبان فارسی میانه یا پهلوی اشکانی در ارمنی کهن تاثیری شگرف یافت. آنچنانکه هنوز هم آثار آن در زبان ارمنی جدید مشاهده می شود. تاریخ دو ملت ایرانی و ارمنی باهم گره خورده است. در پیکارهای هشتصد ساله ایران و روم که زمینه اقتصادی داشت و بر سر جاده های ابریشم و ادویه در گرفت، ارمنستان اهمیتی فراوان یافت. ازاین رو سرزمین پیوسته پهنه کارزار و کشمکش گردید. بعد از حوادثی چند نفوذ فرهنگ ایران در ارمنستان ادامه یافت. استقلال ارمنستان در قرن چهاردهم میلادی برابر با سده نهم هجری پایان یافت، ولی روابط ایرانیان با ایشان قطع نگردید. شاه عباس اول ارمنیان را به ایران آورد و در جلفای جدید جای داد و این گروه که مردمی کاری و کاردان بودند در ایران در بسیاری از امور موثر واقع گشتند.