موضوع این کتاب، بررسی و شناخت و شناساندن متون نثر ادبی تاریخی است که از قرن پنجم تا آخر قرن نهم هجری در ایران به رشته تحریر درآمده‌اند. در این گفتار هدف بررسی و مقایسه تاریخ‌ها به صورت عام نیست، بلکه معرفی و شناخت تاریخ‌هایی است که به نثر مرسل یا نثر متکلف و مصنوع در فاصله این قرون نوشته شده‌اند. این مسئله، آشنایی با کتب تاریخی و معرفی آنها را نیز دربر می‌گیرد.

منابع مشابه بیشتر ...

644fa6526bd3f.png

جامع التواریخ: از آغاز سلطنت هلاکوخان تا پایان دوره غازان‌خان (جلد دوم)

رشیدالدین فضل الله همدانی

عظیم‌ترین شاهکار تاریخی که در عصر مغول به رشته تألیف درآمده و بزرگ‌ترین آثار ادبیات ایران کتاب «جامع التواریخ» تألیف خواجه رشیدالدین فضل‌الله است که شامل خصوصیات زندگانی و احوال مغول و عصر تسلط اینان است. این کتاب به امر غازان‌خان و اولجایتو در تحت سرپرستی وزیر معروف همدانی در سال 710 هـ.ق فراهم آمده و شامل سه مجلد است: جلد اول در تاریخ مغول، جلد دوم در تاریخ عمومی و عالم بنام اولجایتو، جلد سوم در جغرافیا. جلد سوم گویا از بین رفته یا تألیف نشده است.

625ab7fc93740.png

تاریخ قزلباشان صفوی در چند متن تاریخی ـ مذهبی عربی دوره اسلامی

گروهی از نویسندگان

در این کتاب گزارش چند متن تازه‌یاب درباره صفویان نخست آمده است. دو مورد آن، دو رساله خطی است که درباره قزلباشان نوشته شده و زاویه دید آنها، نقد قزلباشان از لحاظ مذهبی و ضمنا بیان ریشه‌های تاریخی آنهاست. در ادامه تاریخ صفویه نخست از روی چند متن از تواریخ عربی قرن دهم و یازدهم گزارش شده است؛ متونی که کمتر مورد توجه پژوهشگران ایرانی قرار گرفته است.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

655b4c8867321.jpg

از سایه تا نشان

سیدجعفر حمیدی

مجموعه اشعار از سایه تا نشان مجموعه رباعیات و دوبیتی، سروده جعفر حمیدی است که در سال 1360 توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شده است.

نظم/شعر معاصر/مجموعه اشعار
کتاب
581ec04f9dac1.PNG

تأثیر زبان فارسی و اوضاع اجتماعی و فرهنگی هند در عصر شاه جهان بابری

سیدجعفر حمیدی

شاه جهان، ابومظفر محمد شهاب‌الدین فرزند جهانگیر شاه علمگیر از پادشاهان بابری یا گورکانی هند است که به مغول کبیر شهرت دارد. او پس از درگذشت پدرش جهانگیر به سلطنت رسید. (بابر) لقب محمد ظهیرالدین پسرعمو شیخ‌ نواده پنجم تیمور گورکانی و متولد 888 هـ .ق در فرغانه بود که دولت گورکانی یا بابری یا مغول را تأسیس و از سال 932 تا 637 هـ.ق مطابق با 1525 تا 1530 م در هند سلطنت کرد.

پژوهش‌ها/پژوهش‌های زبان‌شناسی
مقاله