تأثیر تبریزی (1060 ـ 1131 ق) از شاعران پارسی‌گوی اواخر دوره صفوی و ستایشگر برخی از شاهان این دوره مانند شاه سلیمان و شاه سلطان حسین بود. او در اصفهان به دنیا آمد. جد پدری‌اش ابوالخان تبریزی و جد مادری‌اش محمدحسین چلبی بود که شاه عباس اول آنها را از تبریز به اصفهان کوچاند. او در اصفهان نزد دو تن از استادانش یعنی آقاحسین خوانساری و محمدطاهر قزوینی متخلص به وحید درس خوان.د مجموعه اشعار او در کلیات وی فراهم آمده است. او قصاید و مثنویات بسیاری حاوی مطالب و مسائل شیعه امامیه و در ستایش خدا و نعت رسول اکرم و خاندان عصمت و طهارت سروده است. در تصحیح این کتاب از چهار نسخه خطی استفاده شده که تاریخ نگارش غالب آنها فاصله جندانی با زمان مرگ شاعر ندارد.

منابع مشابه بیشتر ...

65b641198b775.jpg

دیوان اشعار &am

ابوالقاسم سالاری (حیران)

دیوان اشعار "سلام" مشتمل بر غزلیات، قصاید، مثنویات، قطعات، رباعیات و دیگر منظومات اثر ابوالقاسم سالاری (حیران) است که در سال 1358 در قم منتشر شده است.

658982692aa2c.jpg

سرایندگان شعر پارسی در قفقاز

عزیز دولت آبادی

این کتاب دارای چهار فصل و مجموعا دربرگیرنده زندگی و آثار ۲۲۷ نفر از پارسی سرایان قفقاز است. هر فصل به شاعران یک منطقه قفقاز (آران، ارمنستان، داغستان، گرجستان) اختصاص یافته است. نخستین شاعری که زندگی و احوالش در این مجموعه معرفی شده، «ابوالعلای گنجه ای» متوفی به سال ۵۵۴ ه.ق و آخرین آنها، «ناظم ایروانی» متولد سال ۱۳۴۲ ه. ق است. در پایان کتاب نیز فهرست ماخذ و منابع به ترتیب الفبایی تخلص یا نام مولفان آمده است.