شاهنامه که با تحمل 30 تا 35 سال رنج گران شاعر حماسه‌سرایی که از نبوغ و همت عظیمی برخوردار بوده و به سرزمین و افتخارات اجدادی خود عشق می‌ورزیده و در شرایط تاریخی حساسی به دفاع از زبان و فرهنگ اصیل قوم خود پرداخته خلق شده، نه‌تنها واجد غنای عظیم ادبی و هنری و ویژگی‌های ژرف اخلاقی، انسانی و معنوی است، بلکه از لحاظ جنبه‌های نمایشی و ادب دراماتیک از جمله تراژدی‌نویسی و داستان‌پردازی اثری یگانه است. هدف این کتاب توضیح یا تشریح چگونگی استفاده مستقیم از امکانات نمایشی یا تصویری موجود در شاهنامه نیست، بلکه دادن شناختی بنیادی یا ایجاد زمینه‌ای اساسی در کسب دانشی نسبت به این نکته مهم است که فردوسی چگونه و با چه روش‌هایی تصویر را خلق کرده و امروزه چه روش‌هایی برای تصویرسازی در سینما متداول بوده و هست که می‌توان مشابه همان روش‌ها را در تصویرسازی فردوسی نیز یافت. به طور کلی آیا بین شعر کلاسیک ما و سینما زبان و روش‌های بیانی مشترکی وجود دارد و اگر وجود دارد، این روش‌ها کدامند؟

منابع مشابه بیشتر ...

65a2913487803.jpg

کتاب شاهنامه فردوسی: نثر: اساطیر - جلد اول (از پادشاهی کیومرث تا پایان کار فریدون)

علی شاهری

این مجموعه شامل تمام شاهنامه است که برای راحتی خوانندگان جوان که به تاریخ و تمدن کشور خود علاقه دارند و می خواهند با شاهنامه آشنا شوند، به نثر ساده برگردانده شده و در سه بخش شامل: 1. بخش اساطیر 2. بخش پهلوانی 3. بخش تاریخی تنظیم شده است. بخش اساطیر از پادشاهی کیومرث شروع شده و تا مرگ فریدون ادامه دارد. بخش پهلوانی از پادشاهی منوچهر و ظهور خاندان سام شروع می شود و تا مرگ رستم و فرزندش فرامرز ادامه دارد و بخش تاریخی که با پادشاهی بهمن فرزند اسفندیار شروع شده تا مرگ یزدگرد و تسلط عربها بر ایران ادامه می یابد.

65772db43954d.jpg

حماسه رستم و سهراب

منصور رستگار فسایی

رستم و سهراب یکی از داستان‌های غم انگیز شاهنامه است و داستان مرگ سهراب جوان را به تصویر می‌کشد که بر اثر جنگ با رستم، به دست پدر کشته می‌شود. سهراب پهلوان افسانه‌ای در شاهنامه است که پدرش رستم و مادرش تهمینه دختر شاه سمنگان است. سهراب با سپاه تورانیان به نبرد ایران آمد و در جنگی تن‌به‌تن با رستم کشته شد، درحالی‌که همدیگر را نمی‌شناختند. تراژدی رستم و سهراب، تراژدی بی‌خبری است. کتاب حاضر شامل این عناوین است: فصل اول: حماسه ها، ساختار حماسه، خصوصیات عمده شعر حماسی فصل دوم: مختصات شاهنامه، دوره اساطیری، دوره پهلوانی، دوره تاریخی، حماسه سرایی پس از فردوسی فصل سوم: اسطوره چیست؟ حماسه و تراژدی، حماسه ها و اساطیر بابلی و سومری، حماسه گیل گمش، مهابهاراتا (حماسه ای از هند)، رامایانا، هومر و ایلیاد و اودیسه، انه اید (حماسه ای از روم)، دیگر حماسه های اروپایی، اعراب و حماسه فصل چهارم: سه دیدگاه بر حماسه رستم و سهراب، 1.دیدگاه استاد منوچهر مرتضوی، 2.دیدگاه استاد زرین کوب، 3.دیدگاه استاد مینوی، متن داستان رستم و سهراب.