این کتاب شرح زندگی و افکار خیام، ریاضی‌دان و اخترشناس بزرگ نیمه دوم سده پنجم و اوایل سده ششم هجری و دستاوردهای او در ریاضیات و تقویم است. این اثر از آن جهت باارزش است که ضمن بررسی محیط اجتماعی و مقطع تاریخی که خیام در آن به سر می‌برد، می‌کوشد از میان اخبار تاریخ، حقایق زندگی آن دانشمند را روشن کند. در سال 1961 کتاب «رسائل عمر خیام» در شوروی انتشار یافت. در این کتاب زندگی و آثار خیام، نسخه‌های عکسی متن‌های همه رساله‌های خیام با شرح و تفسیر و ترجمه روسی آنها توسط دو خاورشناس روسی آورده شده است: دو رساله ریاضی جبر و هندسه، رساله فیزیکی، پنج رساله فلسفی و تاریخی و بخش محفوظ‌مانده جدول‌های اخترشناسی. اما در این کتاب مقدمه مفصلی که بر کتاب «رسائل عمر خیام» توسط نویسندگان به نگارش درآمده و شامل زندگی‌نامه خیام، جبر خیام، نظریه خطوط متوازی خیام و .... است، ترجمه شده است.

منابع مشابه بیشتر ...

6623dcd2e2e7c.jpg

عرفان ایران - جلد 17

مصطفی آزمایش

فهرست شماره 14 عرفان ایران بدین قرار است: در قسمت مقالات، عید مبعث از دکتر نورعلی تابنده؛ تصوف علوی از شهرام پازوکی، فریتهوف شوئون و معنای زیبایی از سعید بینای مطلق؛ تاملی در باب معنای روحانی کار از سیدحسن آذرکار؛ کرامات اولیا در آثار مولانا از محمدابراهیم ایرج پور؛ مجموعه مزار شاه نعمت الله ولی از مهراد قیومی بیدهندی، در قسمت معرفی کتاب تفسیر بیان السعاده فی مقامات العباده از دکتر عادل نادرعلی و ترجمه حسینعلی کاشانی بیدختی معرفی شده است.

6623c8be0966c.jpg

عرفان ایران - جلد 14

مصطفی آزمایش

فهرست شماره 14 عرفان ایران بدین قرار است: در قسمت مقالات، مقاله رویت ماه از دکتر نورعلی تابنده؛ عید رمضان از نورعلی تابنده؛ وحدت در کثرت و کثرت در وحدت از سیدمصطفی آزمایش، چرا سنت گرا نیستم؟ از محمد لگن هاوزن، ترجمه منصور نصیری؛ خواب و تعبیرخواب: بخش دوم از سیدحسن امین، در قسمت یادنامه، به مختصری از شرح احوال حاج علی تابنده محبوب علیشاه پرداخته شده، نکات و تذکرات فقری از حاج علی تابنده؛ عشق و شهادت از حاج علی تابنده، در قسمت معرفی کتاب؟، قلب اسلام از سید حسین نصر توسط حسین خندق ابادی معرفی شده است.