مبانی فلسفه عرفان ایرانی ـ اسلامی بر چهار بخش مهم به این شرح تقسیم شده است: وحدت وجود، کشف و شهود، دانش معنوی، مراحل تربیت معنوی. عرفان معجونی شگفت‌انگیز از مکتب‌های مختلف فلسفی جهان است. در عرفان عقاید برهمن‌ها، بودایی‌ها، رواقیان، نسطوریان، مهریان، عقاید مسلمانان زاهد، عقاید افلاطونیان جدید و حتی نکاتی از آیین زرتشت می‌توان یافت. در این کتاب بعد از ذکر مقدماتی در عرفان و عرفان اسلامی و عرفان ایرانی و نحله‌های عرفانی و مراحل و مشارب تصوف، مکتب‌های عرفانی در دوران اسلامی و دیدگاه‌های آنان تعریف وتبیین شده است.

منابع مشابه بیشتر ...

65ccd7e705c1d.jpg

رجال اصفهان (در علم و عرفان و ادب و هنر)

سید محمدباقر کتابی

در دوران پیروزی انقلاب اسلامی ایران این توفیق را یافته ایم که شهرداران و مسئولان خدمات به مردم، در کلیه سطوح لشکری و کشوری فراتر از وظایف عادی خود، گامهایی در راه اعتلای فرهنگ و اندیشه جامعه بر می دارند و با تلاشهای مناسب علمی و هنری، ایران را در جهان و در مقابل تاریخ سرافراز می کنند. امروز شایسته آن است که در روند تفکرات اسلامی و انقلابی ایران انسانهای لایق و برجسته تاریخ این مرز و بوم را به نسل خودمان و به جهانیان بشناسانیم و با برگزاری یادبودها و نوشتن مقاله و تهیه فیلمها بدین وسیله توطئه های امپریالیسم را در رابطه با محو فرهنگ جهان سوم خنثی نماییم؛ این خود انقلابی است در مسیر انقلاب اسلامی ایران......موضوع کتاب حاضر رجال اصفهان در علم و عرفان و ادب و هنر است که شامل رجال فقه و حدیث و تفسیر، رجال حکمت و فلسفه و عرفان و تصوف است و توسط سیدمحمدباقر کتابی تالیف شده است.

658c4077383af.jpg

مجالس العشاق

امیر کمال الدین حسین گازرگاهی

کتاب حاضر تالیف امیرکمال الدین حسین بن مولانا شهاب الدین اسمعیل طبسی گازرگاهی هروی از عارفان و صوفیان و شاعران درجه دوم قرن نهم هجری قمری است که به غلط تالیف آن را به سلطان حسین بایقرا فرمانروای هنرپرور تیموری نسبت داده اند، الا اینکه یا مولف در تالیف آن سفارش و سلیقه خاص سلطان حسین را مدّنظر داشته و آن را به نام وی پرداخته و یا اینکه دیگران تالیف آن را به خطا به سلطان حسین نسبت داده اند. مجالس العشاق را نمی توان از جهت تاریخ مورد بررسی قرار داد و بر آن ارزش و اعتباری قائل شد تنها وجهی که می شود بر آن داد این است که نویسنده سعی کرده ضمن سود بردن از شایعات سائره در باب آثار ادبی ادبا و شعرا، چاشنی زیباشناختی را بر آن بیفزاید، لذا مجالس العشاق نوعی تفسیر ادبی است، و چون از منظر فلسفی – زیباشناختی به مسئله عشق می نگرد، عجیب نیست که پا از محدوده شریعت مرسوم فراتر بگذارد و در نتیجه حتی بعضی پیغمبران و معصومین را هم جزء قهرمانان داستان خود قرار بدهد...

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

64a973262c7f1.jpg

فرهنگ تاریخی و جغرافیایی شهرستان های ایران

عبدالرفیع حقیقت

شهرهای ایران علاوه بر مزایای تاریخی، جغرافیایی، طبیعی، هنری، اکتشافی، ابداعی و اقلیمی هریک جایگاه ویژه ای در تاریخ تفکر مردم جهان داشته اند و حوادث عبرت انگیز بی شماری را در طول تاریخ پرنشیب و فراز از سرگذرانده اند.نویسنده همراه با پژوهشهای تاریخی و جغرافیای ممتد و بی وقفه خود در مدت نزدیک به چهل سال، متوجه شدند که برای مراجعه به پیشینه تاریخی و جغرافیایی ارزنده و برازنده شهرهای ایران کتاب جامع و کامل همه جانبه ای به زبان فارسی وجود ندارد که جوابگوی جمیع مسائل مربوط به شهرهای ایران باشد و در این زمینه بتوان قاطعانه به آن استناد کرد. و این موضوعی بود که بیشتر دانشجویان رشته تاریخ و جغرافیا نیز هنگام مراجعه به نویسنده ابراز می داشتند و از فقدان چنین کتابی که راهگشای سریع نیازهای پژوهشی آنان باشد اظهار تاسف می نمودند. و این دلیل و سبب تالیف این فرهنگ کامل تاریخی و جغرافیایی شهرستانهای ایران است که در سال 1376 توسط عبدالرفیع حقیقت تالیف شد.

کلیات/فرهنگ ها
کتاب
60f917be476a2.png

تاریخ نهضتهای ملی ایران از سوک یعقوب لیث تا سقوط عباسیان

عبدالرفیع حقیقت

این کتاب به تاریخ نهضت‌های ملی ایران می‌پردازد که از سوگ یعقوب لیث آغاز شده و تا سقوط عباسیان ادامه دارد. مطالب این کتاب در واقع مقالاتی بود که نویسنده با عنوان «نهضت‌هالی ملی ایران» در نشریات به چاپ رسانده بود.

پژوهش‌ها/پژوهش‌های عمومی
کتاب