از جمله آثاری که سهم بارزی در شناسائی فرهنگ و تمدن و بسیاری از مسائل گوناگون ادوار کهن ایران زمین داشته است، و تشخیص و تحقیق آنها مجهولات بی‌شماری را مرتفع می‌سازد، آثار کنده‌کاری و مهرها است. کنده‌کاری اولین اثر هنری انسان بدوی است که به وسیله آن تلاش نموده که خواسته‌های مادی و ظاهری و امیال و محسوسات روحی و فکری خود را به صورتی ساده تا آنجا که برای او با وسائل و امکانات محدود مقدور بوده است منعکس کند. با بررسی و مطالعه این آثار که اسناد و مدارک و مآخذ صحیح و پرارزشی هستند می توان به بسیاری از مسائل که مربوط به شناسایی تمدن اقوام و مردمی که هزاران سال در فلات پهناور ایران سکونت داشته‌اند و یا بنابر جهات مختلف به سوی این سرزمین روی آورده و ساکن شده‌اند دسترسی پیدا کرد و به تدوین تاریخ موجهی پرداخت.

منابع مشابه بیشتر ...

661e82f690676.jpg

تاریخ معاصر ایران (کتاب اول)

جمعی از نویسندگان

موسسه امیدوار است با انتشار این مجموعه در نهایت بتواند در ارج نهادن به سند و اشاعه فرهنگ مستندگویی در تاریخ تلاشی درخور نموده و در این راه بخشی از سوالات و خواسته های وسیع ملتی بزرگ را پاسخ دهد و به همراه سایر فعالیتهای تحقیقاتی و انتشاراتی مصمم است به منظور نشر آثار فرهنگی و تاریخی با بهره جویی از مجموعه اسناد و مدارک خود دست به انتشار سلسله کتابهایی با عنوان تاریخ معاصر ایران بزند و در این راه به توکل الهی و یارای استادان و محققان و اهل علم امید بسته است.

6613ebd54fc03.jpg

اسنادی از مطبوعات و احزاب دوره رضاشاه

جمعی از نویسندگان

اسناد کتاب حاضر بیانگر جو محدود و بسته حاکم بر مطبوعات و احزاب دوره رضاشاه است، متعلق به بایگانی وزارت دربار و ریاست وزرای دوره پهلوی اول است. قسمت اول اسناد این کتاب به مطبوعات و قسمت دوم به احزاب اختصاص داده شده است. در قسمت مطبوعات بخش اول اسناد عمدتا شامل مکاتبات مدیران مطبوعات با عبدالحسین تیمورتاش وزیر دربار رضاشاه در خصوص درخواست رفع سانسور یا توقیف از نشریه خود و یا ابراز وفاداری نسبت به دستگاه حاکمه است. بخش دوم مربوط به انتشار روزنامه های پیکار و نهضت در برلن و اقدامات دولت ایران در جلوگیری از انتشار این روزنامه ها و ممانعت از ورود نسخ آن ها به ایران و سایر کشورهاست. قسمت احزاب نیز که بخشی کوچک از اسناد این مجموعه را به خود اختصاص داده، دربرگیرنده اسناد وزارت دربار در فاصله سال های 1304 تا 1311 ه.ش است.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

63592e2fa033a.jpg

سیمای شاهان و نام آوران ایران باستان

ملک زاده بیانی

تاریخ ایران را برای وقوف بر چهره واقعی قهرمانان می توان به پنج دوره مشخص تقسیم کرد: 1. ایران تا ظهور اسلام؛ 2. از ظهور اسلام تا حمله مغول؛ 3. از حمله مغول تا شاهنشاهی صفوی؛ 4. از شاهنشاهی صفوی تا رواج عکاسی در ایران؛ 5. از رواج عکاسی تا بحال؛ کتاب سیمای شاهان و نام آوران ایران باستان تالیف بانو ملک زاده بیانی و محمداسماعیل رضوانی است و شامل این عناوین است: کتاب شامل چهار فصل است. فصل اول به پادشاهان ماد اختصاص دارد. فصل دوم درباره هخامنشیان و زنان عهد هخامنشی است. فصل سوم به سلسله اشکانیان می پردازد و در مورد بانوان عهد اشکانی و شاهزادگان پارس بحث کرده است و در فصل آخر به عهد ساسانیان می پردازد

پژوهش‌ها/پژوهش‌های عمومی
کتاب