61acbab95ef2c.jpg

دیوان ساکت (مجموعه اشعار، مدایح، مراثی اهل بیت (ع)، غزلیات)

ناشر: انتشارات صغیر تاریخ چاپ: ۱۳۶۹ هجری شمسی زبان: فارسی

سبک ادبی بازگشت که مشتاق و آذر و یاران معاصر آنان بنیاد نهادند تا طلوع مشروطیت ادامه یافت، که اگر چهره‌های متعالی و جهانی در شعر نیافرید اما شاعرانی متشخص در این سبک کم و بیش پدید آمدند که قاآنی، فروغی، سروش، صفای اصفهانی و یغمای جندقی و صبا را می توان نام برد. بیشتر این شاعران با اعتقادات مذهبی پرورش یافته‌اند و در محیطی عارفانه چشم گشوده‌اند به همین جهات به غزل، سوگ و قصیده سرور اقبال نشان میدهند، مرثیه سرایی و منقبت گویی در سایه حضرت ختمی مرتبت با نخستین جرقه‌های اسلام بالید و توسط شاعرانی مثل ابوالاسود، کثیر عزه فرزدق، دعبل خزائی در عرب و کسائی مروزی، ناصرخسرو، فردوسی، جمال الدین عبدالرزاق در ایران رونق گرفت و از آغاز سده نهم و در سده دهم به دست چند تن از بزرگان و شعرای آن روزگار پایه و بنیاد استوار یافت و چون به دوران صفوی رسید مقتضیات زبان باشاعه بیشترآن یاوری کرد و چنان شد که کمتر شاعری را می‌بینیم که قصیده غزل و ترجیع‌بند و ترکیب بند ساخته و پرداخته ولی ستایش‌نامه‌ای از حضرت پیامبر و امامان شیعه نداشته باشد و نمونه آن اهلی شیرازی و لسانی شیرازی و... است. روش آنان را از عهد قاجار یعنی سبک بازگشت و امتداد آن تا امروز به همان سیاق و شیوه می‌بینیم. مرحوم ساکت دانه زنجیری از این سلسله است.....

منابع مشابه بیشتر ...

6623dcd2e2e7c.jpg

عرفان ایران - جلد 17

مصطفی آزمایش

فهرست شماره 14 عرفان ایران بدین قرار است: در قسمت مقالات، عید مبعث از دکتر نورعلی تابنده؛ تصوف علوی از شهرام پازوکی، فریتهوف شوئون و معنای زیبایی از سعید بینای مطلق؛ تاملی در باب معنای روحانی کار از سیدحسن آذرکار؛ کرامات اولیا در آثار مولانا از محمدابراهیم ایرج پور؛ مجموعه مزار شاه نعمت الله ولی از مهراد قیومی بیدهندی، در قسمت معرفی کتاب تفسیر بیان السعاده فی مقامات العباده از دکتر عادل نادرعلی و ترجمه حسینعلی کاشانی بیدختی معرفی شده است.

6623c8be0966c.jpg

عرفان ایران - جلد 14

مصطفی آزمایش

فهرست شماره 14 عرفان ایران بدین قرار است: در قسمت مقالات، مقاله رویت ماه از دکتر نورعلی تابنده؛ عید رمضان از نورعلی تابنده؛ وحدت در کثرت و کثرت در وحدت از سیدمصطفی آزمایش، چرا سنت گرا نیستم؟ از محمد لگن هاوزن، ترجمه منصور نصیری؛ خواب و تعبیرخواب: بخش دوم از سیدحسن امین، در قسمت یادنامه، به مختصری از شرح احوال حاج علی تابنده محبوب علیشاه پرداخته شده، نکات و تذکرات فقری از حاج علی تابنده؛ عشق و شهادت از حاج علی تابنده، در قسمت معرفی کتاب؟، قلب اسلام از سید حسین نصر توسط حسین خندق ابادی معرفی شده است.