61b5f2ce6157f.png

تاریخ ژاپن از آغاز تا معاصر: نگاهی به زمینه‌ها و مایه‌های فرهنگ و تمدن امروز سرزمین آفتاب

مکان چاپ: تهران ناشر: مؤلف تاریخ چاپ: ۱۳۶۵ هجری شمسی زبان: فارسی

این کتاب درباره تاریخ ژاپن از آغاز تا دوره معاصر (سال 1365) است. معمولاً تاریخ ژاپن را به ۷ دوره بزرگ تقسیم می‌کنند. دوران پیش از تاریخ، سِن‌شی و دوران بعد از تاریخ به ترتیب دوران‌های آغازِ تاریخ (گِن‌شی)، باستان (کُودای)، قرون وسطی (چوسِی)، اوایل دوران نوین (کین‌سِی)، دوران نوین (کین‌دای) و دوران معاصر (گِن‌دای) نامیده می‌شوند. دوران پیش از تاریخ (سِن‌شی) به چهار دوره تقسیم می‌شود: پارینه سنگی (پیش از ۱۰٬۰۰۰ سال، قبل از میلاد)، دوره جومون (۱۰٬۰۰۰ تا ۳۰۰ پیش از میلاد)، دوره یایویی (۳۰۰ پیش از میلاد تا ۳۰۰ بعد از میلاد) و دوره کوفون (۳۰۰ تا ۷۱۰ میلادی) دوران آغازِ تاریخ (گِن‌شی) به دوران انتقالی مابین دوران پیش از تاریخ و دوران باستان گفته می‌شود. در ژاپن دوران پیشین تاریخ از اواسط قرن سوم تا پایان قرن هفتم را در بر می‌گیرد. فصل‌بندی کتاب و تقسیم آن به فصول و مباحث و دوره‌های تاریخی نه به تساوی عددی بلکه به تناسب اهمیت رویدادها و تأثیر جریان‌های هر دوره در احوال تاریخی و سیاسی و اجتماعی ژاپن بوده است.

منابع مشابه بیشتر ...

63a9b987c325b.jpg

جشنها و آیین های ژاپنی (همراه با گاه شماری رویدادها)

ماسایو یاماگوچی

در این کتاب مهم‌ترین جشن‌ها، آیین‌ها و مراسم ملی مذهبی ژاپنی‌ها به گونه مصور معرفی می‌شود .کتاب با اطلاعاتی درباره وضعیت جغرافیایی و آب و هوایی کشور ژاپن، و ذکر شمه‌ای از رویدادهای مهم تاریخ ژاپن و اوضاع ایران در همان ادوار آغاز می‌گردد، سپس ذیل هر ماه، جشن‌ها و آیین‌ها مربوط به آن معرفی می‌شود .برای مثال برخی جشن‌های ماه ژانویه عبارت‌اند از :تبریک سال نو، کادو ماتسو، چای با آب تازه سال نو، کاگامی مچی، غذای مخصوص سال نو، غذای هفت سبزی، عید نوروز کوچک، مراسم شعر خوانی، و مسابقه دوی دانشجویان در منطقه هاکونه .در پایان کتاب انواع نهادهای سنتی ژاپنی، همچنین برخی جشن‌ها و رسومی که برگزاری آنها زمان معینی ندارند، معرفی شده‌اند .

62791573ad326.png

شناخت ژاپن (جلد دوم) ژاپن پس از جنگ جهانی دوم از 1945 تا امروز

جون لیوینگستون, جو مور, فلیشیا اولد فادر

نویسندگان بسیاری در پی آن برآمده‌اند که چگونه ژاپن معیار جهان سوم فرضی را درهم شکسته است، آن را با چین و امریکای لاتین و هند و حتی اسرائیل مقایسه کرده‌اند. نویسندگان در این کتاب در پی این نکته هستند که هم به اصل مسئله موفقیت بپردازند و هم به اینکه این توفیق چگونه به دست آمده است. این کتاب بر حسب گاه‌شماری به شش بخش عمده تقسیم شده که چهار بخش در جلد اول و دو بخش در جلد دوم آمده است. در هر بخش تقسیمات برحسب موضوع انجام گرفته، مثلا در بخشی به جنبش کارگری ژاپن در دوره اشغال کشور به وسیله آمریکا توجه شده است. جلد اول به سال 1945 ختم شده: برخورد ژاپن با غرب، رسیدن به هدف فوکوکو و شکست آن هنگامی که درصدد ضمیمه کردن چین به امپراتوری خود و به مبارزه طلبیدن امریکا در اقیانوس آرام برآمد. جلد دوم با اشغال نظامی کشور به وسیله امریکا بعد از جنگ جهانی دوم آغاز شده و در تجدید حیات اقتصادی آن در طول بیست سال بعد از آن ادامه یافته است.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

627bbe6701b9b.png

آیین کشورداری در عهد وزارت رشیدالدین فضل الله همدانی

هاشم رجب زاده

رشیدالدین فضل‌الله همدانی طبیب، مورخ، وزیر، اندیشمند و سیاست‌مدار نامی ایرانی از بزرگانی است که تاریخ‌نگاری بود و هم در روند رویدادهای تاریخی دستی داشت. او در مقام یک مدیر و سیاست‌مدار برجسته، تأثیر عمده‌ای در جریان‌های سیاسی دوره‌ای از تاریخ ایران داشته است. این کتاب به بررسی آیین کشورداری در عهد وزارت او می‌پردازد. ابتدا به اندیشه و مشرب رشیدالدین و رسم و راه او در کار کشورداری پرداخته شده، سپس به معرفی نهادها و بنیادهای اداری و اجتماعی زمان او پرداخته شده است.

پژوهش‌ها/پژوهش‌های عمومی ادبی
کتاب
621f8e2732d09.png

چنین گفت بودا: بر اساس متون بودایی

خرد بودا چون اقیانوس پهناور است و جان او آکنده از رحمت عظیم. بودا را صورت و هیئتی نباشد، اما او خود را در نهایت لطف متجلی می‌دارد و با دل سرشار از شفقت خویش ما را رهنمون می‌شود. این کتابی است ارزنده، زیرا که جوهر تعالیم بودا را که در فزون‌تر از پنج هزار مجلد مضبوط است، دربر دارد. این حکمت‌ها که از بیش از 25 قرن پیش ثبت و نگهداری شده، وراز مرزهای جغرافیایی و موانع نژادی جهان بسط یافته است. کلمات بودا که این کتاب حاوی آن است، به همه جنبه‌های زندگی بشر می‌پردازد و به آن معنی می‌بخشد.

پژوهش‌ها/پژوهش‌های عمومی
کتاب