بیشاپور در دامنه ارتفاعات معروف به کوهمره و در فاصله 23 کیلومتری غرب شهرستان کازرون، در حاشیه رودخانه شاپور و در کنار جاده شاهی روزگار باستان که یکی از مهم‌ترین راه‌های ارتباطی بوده است، احداث شده. این راه در زمان هخامنشیان تخت جمشید و استخر را به شهر باستانی شوش و در عهد ساسانی فیروزآباد و بیشاپور را به تیسفون مقر سلاطین ساسانی وصل می‌کرد و از این مکان راهی به کرانه‌های خلیج فارس امتداد می‌یافت. در این کتاب ضمن اشاره به تاریخ این شهر، درباره آثار باستانی این شهر نیز مطالبی بیان شده است.

منابع مشابه بیشتر ...

6346c13211418.jpg

خط و تحول آن در شرق باستان و ترجمه نبشته های میخی و پهلوی مکشوفه

علی سامی

این کتاب تاریخچه مختصری از پیدایش خط و تحول آن در شرق باستان به ضمیمه ترجمه کتیبه های میخی و پهلوی بصورت کتابی ارائه داده است. مطالب مندرج و جمع آوری شده در این کتاب نتیجه مطالعه و خواندن کتابها و نوشته هایی است که راجع به خطوط و آثار باستانی نگاشته شده و حتی المقدور سعی شده است آخرین نظریه و بررسی و عقیده استادان خط و محققین را ذکر نماید ...

6296187e380e0.png

مسجد جمعه اصفهان در دوران آل بویه

اوژینو گالدیری

مسجد جامع اصفهان یکی از آثاری است که مرمت آن با پژوهشی اساسی همراه بوده است. مرمت این بنای بزرگ که از مهم‌ترین بناهای اسلامی است و یادگارهای بسیاری از چند دوره از تاریخ کهنسال ایران را در آغوش دارد، به یاری مؤسسه ایتالیایی شرق نزدیک و دور (ایزمئو) آغاز شد. از ایزمئو خواسته شد پیش از هر کار درباره این مسجد عظیم به کندوکاو و پژوهشی اساسی بپردازد و گوشه‌ها و قسمت‌های گوناگون و فراوان آن را بشناسد و زبان هر گوشه را بگشاید. حاصل این کاوش علمی این کتاب است که این مسجد بازمانده از دوره آل بویه را بررسی کرده است.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

602e8148abb1b.png

راهنمای آثار باستانی جزیره خارک

علی اکبر سرفراز

جزیره خارک با همه کوچکی دنیایی است در میان هیاهوی امواج خلیج که یادگار قرن‌ها زندگی و تلاش انسانی را دربردارد. این جزیره به دلیل موقعیت جغرافیایی و هم‌جواری با ساحل خلیج فارس از دیرباز پایگاه دریایی و کانون روابط تجاری شرق و غرب بوده است. برای آگاهی‌های تاریخی درباره این جزیره، نویسنده مطالب مربوط به آثار باستانی این جزیره را در این کتاب فراهم آورده است.

پژوهش‌ها/پژوهش‌های عمومی/ایران شناسی
کتاب
5f1d9ed41640f.png

سنگ‌نبشته میخی اورامانات

علی اکبر سرفراز

این نوشتار دربرگیرنده بررسی نقش برجسته و کتیبه میخی است که از دوران باستان در منطقه اورامانات به یادگار مانده است.

پژوهش‌ها/پژوهش‌های عمومی
کتاب