در این کتاب پژوهش کرمانشاهان در سفرنامه سیاحان جمع‌آوری شده تا با تشویق خوانندگان و دیگر افراد جامعه به سیاحت و گردشگری در زمین، به‌ویژه جاذبه‌های کهن و دیدنی‌های ایران‌زمین بر بار معرفت علمی خود بیفزایند؛ زیرا سیاح در هر سیروسفر با پیشینه‌های تاریخی یک قوم، وضعیت زندگانی، ساختار معیشتی، روال گذران حیات، پیدایش آگاهی‌های ذهنی از شرایط زیست‌محیطی گذشتگان آشنا می‌گردد.

منابع مشابه بیشتر ...

65255519b753d.jpg

پژوهشی در اسطوره دده قورقود: شاهکاری کهن

جوانشیر فرآذین

اسطوره دده قورقود یکی از آثار برجسته کلاسیک است که در اوایل سده 19متن کهن از آن در یکی از کتابخانه‌های آلمان شناسایی شده و از آن پس پژوهش‌های مختلفی درباره این اسطوره صورت گرفته است .در این نوشتار ابتدا به اهمیت انسان شناختی و تاریخ کتاب یاد شده اشاره می‌گردد ;سپس پیشینه آفرینش، تدوین و چاپ این اثر معرفی می‌شود .مطلب بعدی کتاب بحثی است درباره چند شخصیت حماسی دده قورقود که در پی آن از جایگاه تاریخی و اجتماعی زنان "اوغوز "سخن به میان می‌آید .سبک ادبی و شیوه نگارش دده قورقود، و محتوای اسطوره‌ای کتاب و آثار جهان بینی‌های باستانی از دیگر مباحث این مجموعه هستند .

64dcc5ab78723.jpg

جغرافیای تاریخی سیراف

محمدحسن سمسار

تألیف محمدحسن سمسار، به زبان فارسى درباره جغرافياى تاريخى بندرى نزدیک بندر طاهرى در سواحل خليج فارس مى‌باشد. سيراف از جمله شهرهایى است كه در گذشته شهرت داشته و در سده‌هاى نخستين اسلامى همواره مورد توجه جغرافيانويسان بوده است. اين كتاب ما را در شناخت بهتر و بيشتر اين بندر كهن سال ايران توانا مى‌كند. در اين كتاب نویسنده كوشيده به بررسى جنبه‌هاى تازه اى از زندگى سيراف و سيرافيان بپردازد كه در گذشته كمتر به آن توجه شده است. در اين پژوهش بيشتر به اوضاع اجتماعى، مذهب، دريانوردى سيرافيان و سرانجام علل و چگونگى سقوط و ويرانى بندر سيراف توجه شده است. كتاب؛ شامل سرآغاز، ديباچه، فهرست مطالب، پيشگفتار، سيزده فصل و بخش فهرست‌ها مى‌باشد. كتاب به صورت تحقيقى و جمع‌آورى مطالب درباره بندر سيراف مى‌باشد كه از كتب جغرافيا و تاريخ استخراج شده است. كتاب؛ شامل سرآغاز، ديباچه، فهرست مطالب، پيشگفتار، سيزده فصل و بخش فهرست‌ها مى‌باشد. كتاب به صورت تحقيقى و جمع‌آورى مطالب درباره بندر سيراف مى‌باشد كه از كتب جغرافيا و تاريخ استخراج شده است...

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

6190ff3fdb0fd.jpg

نقدی بر کتاب جغرافیای تاریخی و تاریخ مفصل ایلات و طوایف کرمانشاهان

اردشیر کشاورز

این کتاب نقدی است بر جلد سوم کتاب "جغرافیای تاریخی و تاریخ مفصل کرمانشاهان‌" نوشته محمدعلی سلطانی‌. در تدوین حاضر برخی از مطالب عرضه شده در مجلدات دوم و سوم از مجموعه 6 جلدی کتاب "جغرافیای تاریخی و تاریخ مفصل کرمانشاهان" نقد و بررسی می‌شود .موضوع مجلدات یاد شده "ایلات و طوایف کرمانشاهان" است که مباحثی را درباره چگونگی نظام قبایلی و عشیره‌ای، همچنین شاخه‌ها و انتساب قبایل و عشایر کرمانشاهان در برمی‌گیرد .پاره‌ای از سرفصل‌های کتاب به این قرار است : "استقرار لشکر غرب، ایجاد اتحاد عشایرعلیه سردار رشید"، "جنگ کریش‌خان"، "طایفه رستم بیگی جوانرود"، "طایفه گوران تفنگچی"، "قیام علیه حکومت ظل‌السلطان"، "ایل کلهر از مرگ داوودخان تا پایان جنگ جهانی اول"، "اتحادیه عشایر غرب"، "ایلات وند"، "فتنه سالارالدوله"، "طایفه بلاوند"، و "طایفه شیخوند". با فهرست منابع و ماخذ، همچنین تعدادی عکس از چهره‌های نامدار ایلات و عشایر کردستان نیز تعدادی سند و بریده جراید به پایان می‌رسد .

پژوهش‌ها/نقد و نظریه ادبی
کتاب