جنبشی که اواخر دورۀ محمدشاه و دوران سلطنت ناصرالدین شاه برای گردآوری مطالب جغرافیایی سرزمین ایران به وجود آمد بسیار مفید بود و کتب زیادی در این زمینه به دست اشخاص قابلی تصنیف شد. «جغرافیای اصفهان» تالیف حسین بن محمد ابراهیم تحویلدار اصفهانی از جملۀ آنهاست. مولف از اواخر ماه ربیع‌الاول 1294 هجری، «به موجب حکم امنای دیوان دولت اسلامیان پناه ناصری» شروع به تالیف این کتاب کرده است. وی بیش‌تر به مطالب مربوط به جغرافیای انسانی و نوع زندگی مردم پرداخته است، ساکنان اصفهان را به 199 صنف تقسیم کرده و هریک را جداگانه شرح داده است. کتاب هم چنین بحث مفصلی نیز از سردرختی‌ها و صیفی‌ها و تره‌بارها را دربردارد.

منابع مشابه بیشتر ...

65df3821caa24.jpg

اختران فروزان خوانسار (تذکره القبور)

حمیدرضا میرمحمدی

در این مجموعه با اشاره به تاریخچه شهر((خوانسار))، مشاهیر این شهر معرفی شده است .کتاب متشکل از دو بخش است .بخش اول شامل مقالاتی است درباره((بقعه پیر(شیخ اباعونان) و موقوفات آن))، ((مجسد آقا اسدالله خوانسار و موقوفات آن))، ((مسجد جامع خوانسار و موقوفات آن))، ((زندگی‌نامه و آثار صدرالمشایخ خوانسار))، ((شرح زندگانی و احوال و آثار محمد جواد ولایی(افسر)))، ((شرح احوال سید محمد واعظ، متخلص به وهاج)) (شاعر خوانساری عهد ناصری))) .در بخش دوم که((تذکره القبور خوانسار)) نام گرفته زندگی‌نامه اجمالی و نمونه‌هایی از اشعار برخی از علما، بزرگان، شعرا و مفاخر علمی و فرهنگی مدفون در خوانسار به طبع رسیده است .صفحات پایانی به فهرست منابع و عکس‌هایی از مشاهیر و بزرگان خوانسار اختصاص دارد .

65d75fbddeb53.jpg

فهرستی از سادات اصفهان - جلد اول

سید محمدعلی بهشتی نژاد

مولف کتاب به دنبال تالیف کتاب کوثر تفحص در حالات سادات موجود در سطح استان اصفهان و شناخت افراد سرشناس آنان را وجهه همت خود قرار داده که نتیجه آن چندین جلد کتاب می باشد. کتاب حاضر (سادات اصفهان) جلد اولی از فهرست آن می باشد