این کتاب یک دستور تاریخی نیست به نکات دستوری فقط به آن اندازه که مطالب تاریخی را روشن نماید اشاره رفته و بسیاری از جزئیات دستوری که بی اندازه به حجم کتاب می افزود عمدا کنار گذاشته شده و تحول زبان انگلیسی از نظر تاریخی در درجه اول اهمیت قرار گرفته و اگر مولف که خود فرانسوی است در نفوذ فرانسه بر انگلیسی تاکید کرده پوزش می طلبد. با اینکه زبانشناسی عمومی عمدا در تمام مراحل تحول زبان انگلیسی مورد بحث قرار نگرفته واقعیت های زبانی وجود خود را بیان می کنند. اقبال زبان انگلیسی که جزئی از یکدسته کم اهمیت ژرمانیک بوده و امروز زبان جهانی شده بعد از دو بار اضمحلال کامل باعث شگفتی بسیار است. انگلیسی زبان مخلوط است که تقریبا صرف خود را از دست داده ولی صاحب قاموس عظیمی است. از نظر یک زبانشناس انگلیسی دارای تحول و تکامل پیوسته و تاریخ جالب توجهی است. بدون آثار متعدد نویسندگان سلف امکان تهیه چنین کتابی نبود و این تاریخ کوچک وجود خود را مدیون تحقیقات مفصل این نویسندگان میداند.

منابع مشابه بیشتر ...

65c39c98c5e96.jpg

رجال و مشاهیر قوچان‌

علی حیدری

در مجموعه حاضر شرح احوال و نکات برجسته زندگی شخصیت‌های برجسته قوچان از حدود قرن چهارم هجری تا عصر حاضر فراهم آمده و به ترتیب حروف الفبای نام خانوادگی نظام یافته است .کتاب از دو بخش و چهار ضمیمه تشکیل شده است .بخش اول با عنوان((کلیات)) شامل مطالبی است درباره موقعیت جغرافیایی و تاریخ مختصر قوچان از قدیم الایام تا دوران معاصر، همچنین تاریخچه کوتاه فرهنگی این شهر .بخش دوم یا متن اصلی کتاب متضمن زندگی‌نامه یکصد و شانزده تن از مشاهیر قوچان است .ضمایم کتاب نیز شامل فهرست اسامی و معرفی کوتاه اشخاص دیگر است1 : خطاطان و خوشنویسان، 2 پهلوانان نامی قوچان، 3 نمایندگان قوچان از اولین دوره مجلس شورای ملی تا دوره بیست و چهارم، 4 رجال و مشاهیری که نویسنده به شرح حال و زندگانی آنها دسترسی نیافته است .کتاب با فهرست اعلام، و فهرست منابع و ماخذ به پایان می‌رسد .

65bf81550a74a.jpg

آشنایی با مشاهیر طالقان

اسماعیل یعقوبی

طالقان مرکز شهرستان طالقان از استان البرز ایران است. این شهر در منطقه‌ای ییلاقی در میان رشته کوه البرز و در ۱۲۰ کیلومتری شمال غربی تهران قرار گرفته‌است. شهر طالقان به لحاظ قرار گرفتن در رشته کوه‌های البرز میانی دارای آب و هوای کوهستانی و ییلاقی است به همین دلیل دارای جمعیت فصلی بوده و در تابستان جمعیت آن به بیش از ۱۲ هزار نفر می‌رسد. این در حالیست که جمعیت ثابت شهر طالقان حدود ۵۰۰۰ نفر است. طالقانی‌ها تات هستند و به زبان تاتی از زبان‌های ایرانی شمال غربی سخن می‌رانند. طالقان مهد بزرگانی است که در تاریخ ایران سهم بسزایی داشته اند. در این کتاب مولف بعد از معرفی طالقان و موقعیت جغرافیایی آن به معرفی این بزرگان پرداخته است.