عبدالحسین زرین کوب خوانساری، ادیب، مورخ، اسلام شناس، ایرانشناس، منتقد، محقق و نویسنده بزرگ ایرانی است که در حیات پرثمر خود آثار و تألیفات فراوان و دقیقی به جای گذاشته و او را در شمار مولوی پژوهان می شناسند. وی تحصیلات ابتدایی و تا پنجم متوسطه را در زادگاهش بروجرد خواند. سپس به تهران آمد و دیپلم ادبی گرفت. به اصرار پدر به زادگاهش بازگشت و به تدریس ادبیات، فلسفه، تاریخ و جغرافی و حتی ریاضی پرداخت. وی اولین کتاب خود «فلسفه شعر» را در آنجا به چاپ رساند و چندی بعد برای تحصیل عازم تهران شد و رتبه اول رشته ادبیات را گرفت. کارنامه پربار استاد زرین کوب نشانه علاقه فراوان او به فرهنگ اسلامی ایرانی است. به منظور تجلیل از مقام علمی و ادبی این استاد فقید، بزرگداشتی برپا شد و مقالات علمی تحقیقی ارزشمندی به ایشان هدیه شد. در کتاب حاضر علاوه بر مقالات،‌ چندین کتاب استاد زرین کوب نیز معرفی شده و هشت شعر از سروده های ایشان آورده شده است. زندگی نامه و فهرست واره تألیفات این استاد توانا نیز، در اولین مقالات ارائه شده است. این مقالات به همت علی دهباشی جمع آوری و آماده طبع شده است.

منابع مشابه بیشتر ...

662512c37fde9.jpg

عرفان ایران - جلد 19

مصطفی آزمایش

فهرست شماره 19 عرفان ایران بدین قرار است: در قسمت مقالات هیجده شماره عرفان ایران، برده داری در اسلام از حاج نورعلی تابنده، حرم شاه ولی چگونه اداره می شده است از محمدابراهیم باستانی پاریزی؛ ارتباط تشیع، تصوف و ایران نزد هانری کربن از شهرام پازوکی؛ بررسی مواردی از آداب صوفیه از نظر فقهی از علی آقانوری؛ معرفی و دیدگاه و آثار کربن در زمینه کیمیای دوره اسلامی از رضا کوهکن؛ هنر سجاده: محتوا و رمز از اما کلارک ترجمه سیدمصطفی شهرآیینی؛ فلسفه عرفانی در اسلام از سیدحسین نصر و ترجمه داوود آتشگاهی.

66250d3249455.jpg

عرفان ایران - جلد 18

مصطفی آزمایش

فهرست شماره 18 عرفان ایران بدین قرار است: در قسمت مقالات، یادی دیگر از حضرت سیدنورالدین شاه نعمت الله ولی از حاج نورعلی تابنده؛ شعر عارفانه محض و شعر رندانه و عاشقانه در شاه نعمت الله ولی از نصرالله پورجوادی؛ شاه نعمت الله ولی در سرزمین های پایین دست از محمدابراهیم باستانی پاریزی؛ این دهان بستی دهانی باز شد از محمدرضا ریخته گران؛ قدریه مسیحی از سیدمصطفی آزمایش؛ برداشت های سنت گرا، تجددگرا و بنیادگرا از اسلام معاصر از سیدحسین نصر ترجمه مصطفی شهرآیینی و در قسمت یادنامه، به یاد استاد هادی حائری، عرفان ایران؛ فرزند عرفان و فرزند زاده عشق از منوچهر صدوقی (سها)؛ چهل حدیث منظوم از هادی حائری؛ در قسمت معرفی کتاب دو کتاب معرفی شده است. کتاب ذوالفقار از حاج نورعلی تابنده تالیف حاج ملاعلی نورعلیشاه گنابادی؛ و قلب فلسفه اسلامی از دکتر محمد لگن هاوزن تالیف ویلیام چیتیک و ترجمه مصطفی شهرآیینی.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

662917f0e1121.jpg

سالنامه دارالفنون سال 1327

جمعی از نویسندگان

سالنامه دارالفنون (هدیه نوروز) در سال 1327 در چاپخانه خواندنیها منتشر شده است.

پژوهش‌ها/پژوهش‌های عمومی
کتاب
661e82f690676.jpg

تاریخ معاصر ایران (کتاب اول)

جمعی از نویسندگان

موسسه امیدوار است با انتشار این مجموعه در نهایت بتواند در ارج نهادن به سند و اشاعه فرهنگ مستندگویی در تاریخ تلاشی درخور نموده و در این راه بخشی از سوالات و خواسته های وسیع ملتی بزرگ را پاسخ دهد و به همراه سایر فعالیتهای تحقیقاتی و انتشاراتی مصمم است به منظور نشر آثار فرهنگی و تاریخی با بهره جویی از مجموعه اسناد و مدارک خود دست به انتشار سلسله کتابهایی با عنوان تاریخ معاصر ایران بزند و در این راه به توکل الهی و یارای استادان و محققان و اهل علم امید بسته است.

کلیات/تاریخ ایران
کتاب