پیشرفت باستان‌شناسی کتاب مقدس شکافی را که بین دانشمندان و پیروان کتاب مقدس پدیدار شده بود، پر کرد. به‌تدریج شهرها و تمدن‌های باستانی که تنها کتاب مقدس آنها را به یاد داشت به دست باستان شناسان از زیر خروارها خاک بیرون آورده شد و تاریخ آنها روشن گردید. این کتاب قصد دارد خواننده را با برخی از برجسته‌ترین و مهم‌ترین ثمره‌های تلاش‌ها و کوشش‌های باستان‌شناسان در زمینه دست یافتن به رموز زندگی انسان‌های باستانی در سایه کتاب مقدس آشنا کند.

منابع مشابه بیشتر ...

64a58184c9fba.jpg

یی چینگ: کتاب تقریرات

آلفرد داگلاس

"یی چینگ" یا "کتاب تقدیرانت" کتاب مقدس چینیان است، و کهن‌ترین متن به جا مانده از چین باستان. این کتاب مقدس که بیش از چهار هزار سال قدمت دارد، از آیین ‌های اولیه چین باستان نشئت گرفته است، و از شصت و چهار علامت و تفسیر این علائم تشکیل شده است. اعتقاد چینیان قدیم بر این بوده که تمام تحولاتی که در درون و برون آدمی رخ می‌دهد، در این شصت و چهار علامت خلاصه می‌شود. این کتاب طی قرن‌ها، نسل اندر نسل مورد تکریم چینیان بوده است، و جنان نفوذی در زندگی و اندیشه آنان داشته که فرزانگان چینی، چون شاه ون، لائوتسه و کنفوسیوس کوشیده‌اند تا روابط درونی و علائم رمزآمیز این کتاب را کشف و تفسیر کنند، و از آن حکمتی روشن برای زندگی آدمیان و جامعه، ارائه دهند.

64a43a6926deb.jpg

قاموس کتاب مقدس

جیمز هاکس

قاموس کتاب مقدس یک کتاب مرجع در زمینه اعلام و واژگان کتاب مقدس است که توسط جیمز هاکس مبلغ مسیحی گردآوری شده بود و برای چندین دهه تنها مرجع فارسی در این زمینه بود. دهخدا در لغت نامه خود، در مورد اعلام کتاب مقدس در هر مدخل به آن ارجاع داده‌است. این کتاب نخستین بار در مطبعه آمریکائی بیروت ۱۹۲۸م چاپ شده. شامل لغات کتاب مقدس عهد عتیق (تورات) و عهد جدید (انجیل)، رسایل و نوشته‌های دینی اولیا، مذاهب یهود و مسیحیت است. ذیل هر لغت، شرحی از آن به همراه مرجع لغت آمده‌است.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

6523f8f0e5a2e.jpg

تاریخ اصلاحات کلیسا

جان الدر

تاریخ اصلاحات کلیسا، نوشته جان الدر، به تبیین و بررسی نهضت اصلاحات پروتستان و عواملی که به اصلاحات منجر شد، می‌پردازد. مطالب کتاب از آنجایی آغاز می‌شود که کتاب تاریخ کلیسای دکتر میلر در آنجا پایان یافته است؛ یعنی تقریباً از حدود سال 500 میلادی. کتاب شامل 20 فصل است. مؤلف در چهار فصل اول چگونگی گسترش مسیحیت در میان اقوام و ملل اروپایی در قرن شانزدهم را بررسی می‌کند و در این بین به افرادی که نقش مهم‌تری در مغلوب کردن گات‌ها و گسترش مسیحیت داشتند، اشاره می‌کند. چگونگی انتشار و پیشرفت مسیحیت در روسیه، فرانسه، جزیره بریتانیا و اروپای شمالی از مباحث مطرح شده در این چهار فصل است. فصل ششم کتاب به علل جنگ‌های صلیبی و نتایج آن اختصاص دارد. فصل بعدی به چگونگی پیدایش کلیساها و نحوه ساخت‌وساز آن‌ها می‌‍‌پزدازد. تعلیم انجیل درباره مقام مریم(ع)، بدعت‌ها در کلیساها، راجع به مریم و مقام پطرس رسول در مسیحیت از موضوعات مطرح شده در فصل بعدی کتاب است. فصل نهم کتاب به هفت آیین مقدس در کلیسا و نظر پروتستان‌ها درباره آن‌ها پرداخته است. فصل‌های بعدی کتاب به چگونگی شکل‌گیری اصلاحات و گسترش آن در کشورهای مختلف اختصاص یافته است

پژوهش‌ها/پژوهش‌های عمومی
کتاب