در روزگاران باستانی که نژاد کهن آریا دسته‌دسته به سوی فلات ایران روی نهادند و در پارس و آذربایجان و خراسان و دیگر نقاط کشور متمرکز شدند، گروه بسیاری نیز در شهر کنونی اصفهان رحل اقامت افکندند و از همان اوان به آبادی و عظمت این سرزمین همت گماشتند. چنان‌که آثار این توجه غیر از بناهایی که در روزگار بعد دگرگون شده، در تمام نقاط این استان باستانی و حتی بر فراز کوه‌ها وجود داشته است. نویسنده در فصول مختلف این کتاب به بررسی این بناها پرداخته و درباره بازارهای تاریخی اصفهان، تکایای تاریخی تخت فولاد، بناهای اصفهان، آثار تاریخی حومه نطنز و .... مطالبی را به تفصیل بیان نموده است.

منابع مشابه بیشتر ...

6346c13211418.jpg

خط و تحول آن در شرق باستان و ترجمه نبشته های میخی و پهلوی مکشوفه

علی سامی

این کتاب تاریخچه مختصری از پیدایش خط و تحول آن در شرق باستان به ضمیمه ترجمه کتیبه های میخی و پهلوی بصورت کتابی ارائه داده است. مطالب مندرج و جمع آوری شده در این کتاب نتیجه مطالعه و خواندن کتابها و نوشته هایی است که راجع به خطوط و آثار باستانی نگاشته شده و حتی المقدور سعی شده است آخرین نظریه و بررسی و عقیده استادان خط و محققین را ذکر نماید ...

6296187e380e0.png

مسجد جمعه اصفهان در دوران آل بویه

اوژینو گالدیری

مسجد جامع اصفهان یکی از آثاری است که مرمت آن با پژوهشی اساسی همراه بوده است. مرمت این بنای بزرگ که از مهم‌ترین بناهای اسلامی است و یادگارهای بسیاری از چند دوره از تاریخ کهنسال ایران را در آغوش دارد، به یاری مؤسسه ایتالیایی شرق نزدیک و دور (ایزمئو) آغاز شد. از ایزمئو خواسته شد پیش از هر کار درباره این مسجد عظیم به کندوکاو و پژوهشی اساسی بپردازد و گوشه‌ها و قسمت‌های گوناگون و فراوان آن را بشناسد و زبان هر گوشه را بگشاید. حاصل این کاوش علمی این کتاب است که این مسجد بازمانده از دوره آل بویه را بررسی کرده است.