601ab247730c2.png

تاریخ بلخ: سلطنت ازبیکان در امتداد قرن شانزدهم تا نیمه نخست قرن هجده میلادی در بلخ

مکان چاپ: افغانستان/کابل ناشر: انتشارات سعید تاریخ چاپ: ۱۳۹۲ هجری شمسی زبان: فارسی

در این کتاب که بر اساس منابع کتبی به نگارش درآمده، تاریخ اجتماعی، اقتصادی و سیاسی متصرفات بلخ دوران شیبانیان و اشترخانیان بازآفرینی و تدوین شده که در تاریخ این دوران با عنوان «خان‌نشینی» بلخ معروف است. این کتاب برای استفاده مورخین و علاقمندان به تاریخ آسیای میانه، افغانستان و ایران مفید خواهد بود.

منابع مشابه بیشتر ...

65c0e1ba7cfff.jpg

تاریخ علمای بلخ - جلد اول

منصور جغتایی, مهدی رحمانی ولوی‌

اثر حاضر به معرفی علمای بلخ در دورانهای مختلف تاریخی در یک دوره دوجلدی پرداخته است .و این مجموعه به ترتیب الفبای نامها و با ذکر منابع و ماخذ بصورت زیرنویس به طبع رسیده است .در مقدمه جلد اول ( 73صفحه) به شرح مطلبی درباره نامهای بلخ، بنیانگذار بلخ، تاریخ بلخ پیش و پس از اسلام، تاریخ سیاسی بلخ در عصر ایران خراسان و ...نیز پرداخته شده است .

6217948550c7f.png

والیان بلخ در نخستین سده پس از بازستانی استقلال افغانستان (1298 ـ 1398/ 1919 ـ 2019)

صالح محمد خلیق

در این کتاب پیش از معرفی والیان هر دوره تاریخی، به گونه‌ای فشرده درباره رویدادهای مهم بلخ در همان برهه زمانی روشنی انداخته شده و معرفی هر والی دربرگیرنده زندگی‌نامه و مهم‌ترین کارنامه‌هایش برای بلخ است. گفتنی است والیان از سال 1298 تا 1344 به نام نایب الحکومه، سپس تا سال 1365 به نام والی و در سال‌های 1365 و 1366 به نام رئیس کمیته اجرائیه شورای نمایندگان مردم ولایت یاد می‌شدند و از سال 1366 دوباره به نام والی یاد شده‌اند و به همین‌گونه در دوره‌های شاهی در شرایطی خاص برای سامان‌بخشی بهتر کارهای ولایت‌ها کسانی به عنوان رئیس تنظیمیه از پایتخت به والیت مربوطه فرستاده می‌شدند که در این میان چند رئیس تنظیمیه برای ولایت‌های شمالی نیز از کابل به بلخ، مرکز ولایت‌های شمالی کشور فرستاده‌ شده‌اند که جایگاهی بالاتر از والی داشتند.