بخش اسطوره‌شناسی یا میتولوژی در تاریخ فرهنگ مصری بیشتر از این نظر حائز اهمیت است که به تحلیل عقاید مذهبی اکثریت مردم مصر یعنی توده‌های عظیم کشاورز دره نیل می‌نشیند. مذهب این توده‌ها با مذهبی که کهانت اشرافیت مصری تبلیغ می‌کرد، فرق داشت. در این کتاب به برخی از اساطیر مصری پرداخته شده است.

منابع مشابه بیشتر ...

64bd28ca00824.jpg

فرهنگ اساطیر مصر

ژ. ویو

اسطوره‌ها در فرهنگ‌های گوناگون شکل گرفتند تا توضیحی ماوراءالطبیعی برای مبانی هستی بشر ارائه دهند. اسطوره‌های مصری در زمره کهن‌ترین داستان‌های اساطیری جهان است. در مصر باستان، قلمرو خدایان به وضوح بر اساس زندگی انسان‌ها توصیف شده است تا جهان خدایان را زنده و ملموس کند و ایزدان و ایزدبانوان را قابل درک و دست‌یافتنی نشان دهد. اساطیری که در این کتاب نقل شده، همه بر اساس متون هیروگلیفی بازسازی شده که بر دیوارهای معابد و مقبره‌ها یا تومارهای پاپیروس بر جای مانده است. اساطیر این کتاب، نشان‌دهنده آن است که مصریان باستان، چگونه اسرار آفرینش، زندگی و مرگ را در زندگی روزمره خود بازآفرینی می‌کردند. همچنین در این کتاب آشکارا مشخص است که ایزدان و ایزدبانوان مصری چه اندازه در روابط و احساسات خود، خصوصیات انسانی داشتند.

638f29d2cb1a0.jpg

ظهور انسان و تاریخ تمدن ملل باستانی

حسن اللهوردیان طوسی

"ظهور انسان و تاریخ تمدن ملل اولیه" تالیف حسن الهوردیان طوسی است و شامل مطالب تاریخی، اجتماعی، اخلاقی و ... است و به هفت بخش تقسیم شده است که عبارتند از: ظهور انسان و پیدایش تمدنهای اولیه در نقاط مختلف جهان؛ تمدن اولیه مصر- عادات اجتماعی و مراسم مذهبی در مصر اولیه – دربار و قدرت فراعنه مصر؛ تمدن اولیه در سوریه و فلسطین، عادات اجتماعی و مراسم مذهبی و ظهور بردگی در بین سامیها و فنیقی ها؛ تمدن اولیه در بین النهرین و عراق عرب، عادات اجتماعی و مراسم مذهبی آریائیها؛ تمدن اولیه در یونان باستان عادات اجتماعی و مراسم مذهبی و تاریخچه بردگی در یونان و روم – بازارهای فروش کنیز و غلام.