این مجموعه شامل مقالات، سخنرانی‌ها، مصاحبه‌ها و خاطرات نویسنده است که طی آن‌ها جنبه معنوی و عرفانی شخصیت امام خمینی (ره) بررسی گردیده است .این مجموعه از چهار بخش تشکیل شده است .بخش اول را مقالاتی تشکیل می‌دهند که در کنگره‌ها و سمینارهای داخلی و بین‌المللی با این موضوعات عرضه گردیده است" :احیاگری امام خمینی از منظر عرفان و دعا"، "تجلی عرفان در اندیشه امام خمینی (ره)"، "عرفان حماسی و حماسه عرفان امام خمینی (ره)"، "فطرت از دیدگاه امام خمینی"، "منزل اطمینان و طمانینه در وصیت نامه سیاسی الهی امام خمینی (ره)"، "تفسیر عرفانی از خطبه حضرت زهرا (س) "و "مقامات عرفانی امام خمینی (ره) ."بخش دوم نیز شامل این مقالات است" :عرفان امام خمینی (ره)"، "انسان در عرفان"، "تجلیات ربوبی در آثار بانوامین"، ""امام خمینی و جامعه انسانی"، "هنر امام در دینی کردن دنیای مردم"، "کرامت انسان"، "ماه رمضان"، "زن در ادیان الهی"، "تلفیق سیاست و معنویت در حکومت اسلامی ."بخش سوم حاوی مصاحبه و گفتارها و گفت‌وگوهایی است که طی آن از ویژگی‌های اخلاقی و خصوصیات روحی و عرفانی امام خمینی (ره) و حجت‌الاسلام سید احمد خمینی (ره) سخن به میان آمده است .آخرین بخش کتاب نیز برگزیده‌ای از خاطرات و نکته‌های آموزنده از زندگی امام خمینی (ره) است .

منابع مشابه بیشتر ...

بردگی

حسینقلی کاتبی

تاریخ بشر آئینه یک سلسله مبارزه هایی است که بین طبقات مردم برقرار است و این مبارزه ها تا غلبه حق بر باطل ادامه خواهد داشت. مبارزه طبقاتی مظهر و نمایش واقعی حوادث تاریخی است که سر ترقی و تکامل هم در آن نهانست. نبرد دائمی خوبی و بدی، قدرت و حق، فقر و غنا، سرمایه و کار، تقدم و تجدد، ارتجاع و آزادی، فداکاری و خودپرستی، ظلم و عدالت و بالاخره مبارزه نور و ظلمت و یا یزدان و اهریمن است که حوادث و وقایع تاریخی را بوجود آورده است و بدون این نبرد زندگی هدف واقعی ندارد. تصدیق حالت حاضره و تسلیم در برابر سلطه و قدرت زندگی را همان اندازه فاقد روح و معنی خواهد ساخت که کسی وارد جنگ تن به تن بشود بدون اینکه کینه ای در دل داشته باشد و یا تن به زناشویی دهد درحالیکه فاقد عشق و محبت نسبت به همسر خود باشد. یکی از مظاهر حساس و جلوه های مشخص مبارزه های طبقاتی مبارزه ایست که در طول تاریخ بردگان با اربابان نموده اند و پرده های دلگداز و در عین حال لذت بخشی در صحنه اجتماع به وجود آورده اند. بردگی دوره مشخصی در تاریخ اجتماعی هریک از ملت ها گذرانده و خود یکی از دوره های فعالیت اقتصادی بشر است. تمام ملت ها "دوران اقتصاد بردگی" و یا دوره مبارزه بر علیه بردگی را در زمان واحدی نگذرانده اند و در تمام ملت ها هم بردگی حالت مشخص اقتصادی نبوده بلکه بطوری که در این مقاله ها دیده خواهد شد رژیم اقتصادی بردگی در بعضی از کشورها مانند یونان و روم با ظهور فئودالیسم از بین رفته و در پاره از ممالک دیگر مانند آمریکا و روسیه تا یک قرن پیش وجود داشته و در پاره کشورها مانند ایران از بردگان در فعالیت خاص اقتصادی یعنی تولید استفاده نمی کردند.

661fc62c65934.jpg

برگ های زرد

هاشم اعتماد سرابی

هاشم اعتماد سرابی نویسنده کتاب، در مورد موضوع کتاب می گوید: این نوشته ها یک قسمت از مقالاتی است که در این چند ساله در روزنامه خراسان چاپ شده است، چیزهایی که پیرامون مسائل مختلف نوشته ام. که البته مثل نماز آن مردک گلستان چیزی نبوده که به کار آید. از سستی و نقص اما چرا باز به شکل کتابی در می آید منکه هنوز از رنج شرم "اسائه ادب" فارغ نیامده ام، واقعه ایست مشکلم... احساسی است و امیدی گنگ و خام و اگر با این همه، کمک کوچکی به درک درست شده باشد خود را ماجور یافته ام.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

58bbcbd64ec6e.PNG

جلوت زیباشناسانه خدا بر دلباختگان عارف

فاطمه طباطبایی

محب نخست اسم خداست و سپس به آفريدگان نسبت مي‌يابد و ابن عربي اين شخصيت بزرگ عرفاني با توجه به اين نكته ظريف در باب 178 فتوحات مكيه در بيان معرفت مقام محبت به اين نكته لطيف و خواندني توجه كرده است كه اگر بناست خصوصيات عاشقان الهي را فهرست كند بهتر آن است كه تجلي اين ويژگي‌ها را با توجه به آيات قرآن در مبدا اعلي جستجو كند. سپس آن را با نگاهي تبعي و ربطي به ديگر عشاق نسبت دهد و اين كار تازه و بي‌سابقه است كه نگارنده بر آن است تا در اين مقاله با انتخاب و گزينش به شرح و توضيح آن بپردازد و بخشي از اين خصوصيات را كه محيي‌الدين نخست به محب اله و سپس به محبان ديگر نسبت داده و فهرست كرده است، برشمرد. بديهي است كه اين مقاله بخش مختصري از فصل مفصل جلوات زيباشناسانه خدا بر دلباختگان عارف است كه اميد است براي خوانندگان چشم‌انداز تازه‌اي بگشايد.

پژوهش‌ها/پژوهش‌های عرفانی
مقاله