618a6c56b57c5.jpg

جغرافیای تاریخی گناباد، پژوهشی در جغرافیای تاریخی گناباد، کاخک، بجستان و بیدخت

ناشر: مولف تاریخ چاپ: ۱۳۸۴ هجری شمسی زبان: فارسی

بررسی جغرافیای تاریخی یک منطقه مستلزم تحقیق عمیق و جامعی است تا بتوان زوایای تاریک رویدادها و تغییرات یک منطقه جغرافیایی را در بعد زمان با نگرشی همه جانبه تا حدودی روشن نمود. نویسنده در مورد منابع می‌گوید: جهت تهیه مقدمات لازم برای نگارش این کتاب طی چندین سفر متوالی به شهرستان گناباد، ابعاد مختلف موضوع را مدنظر داشته از جمله آثار تاریخی، ابنیه دفاعی و معماری کهن منطقه را شخصا بازدید کرده و جهت جمع آوری اطلاعات لازم با بسیاری از مطلعین و معمرین محل گفتگوهایی ترتیب داده و ضمن سفرهای انجام شده از بسیاری از ویژگیهای خاص منطقه چون آثار باستانی، ابنیه دفاعی و سبک معماری، مظهر قنات و غیره عکسهایی تهیه شده است. در زمینه استفاده از منابع قدیمی نیز تا حدی که مقدور بوده از منابع دست اول و ماخذی چون فرهنگهای قدیمی، کتابهای تاریخی، و ... استفاده شده و برای مقایسه اوضاع جغرافیایی-اجتماعی گذشته با حال از برخی آثار جدید التالیف و پایان‌نامه‌ها و گزارشات ویژه موسسات تحقیقاتی پژوهشی بهره‌مند گشته ام.

منابع مشابه بیشتر ...

662e578f6d4b6.jpg

قصه در قلمرو ادبیات شفاهی

محسن میهن‌دوست

ادبیات شفاهی ادبیاتی است که به دفتر نیامده و در سینه و یاد و حافظه هر ملتی وجود دارد. به گمان از زمانی که بشر برابر طبیعت قرار گرفت و خود را چیزی جز آن اما در آن دید ادبیات شفاهی پیدایی یافت. به عبارت دیگر ادبیات شفاهی از زمانی که انسان به گپ درآمد و زبان رابط او با جهان بیرونی و درونی اش شد، از مغز به مغز و از سینه به سینه، به امروز رسید. سرایندگان و گویندگان بیشتر و پیشتر گمنام بوده اند، و شک نیست که ادبیات شفاهی مثلا قصه حاصل تخیل و تمنییات گروهی است که گاه در تحت اوضاع و احوال همسان و گاه ناهمگون بزیسته اند...

65d361767263b.jpg

مشاهیر نیشابور شهر قلمدانهای مرصع

فریدون گرایلی

موضوع کتاب مشاهیر نیشابور شهر قلمدانهای مرصع، سرگذشت حدود ششصد نفر از مشاهیر شهرهای نیشابور اسفراین، سبزوار، قوچان، کاشمر، تربت حیدریه، تربت جام، خواف و باخرز است و به قلم فریدون گرایلی تالیف شده و در سال 1377 منتشر شده است.