یونانیان نخستین مردم متمدنی بوده‌اند که واژه فلسفه و مفهوم و مضمون آن را آفریده‌اند. باید یونان باستان را زادگاه و گهواره اندیشه فلسفی باختری و دیگر دانش‌هایی دانست که از بیست‌وپنج سده پیش تاکنون راه‌های شناخت عقلی جهان را به روی آدمی گشوده است. آنچه اندیشه فلسفی یونانی را از اندیشه‌های همانند آن جدا و مشخص می‌سازد، ویژگی‌های آن است. برای تعیین تاریخ و زمان فیلسوفان یونان باستان، بزرگ‌ترین و مهم‌ترین منبع اثر اراتوسئنس مورخ دانشمند یونانی بوده است که در حدود سال 284 میلاد در شهر سیرن به دنیا آمد و در اسکندریه درگذشت. کتاب مشهور وی به نام «خرونوگرافیا» یا «زمان‌نگاری» بوده است که در آن تعیین زمان و تاریخ بر اساس ریاضیات و ستاره‌شناسی انجام شده و بدین علت وی بنیان‌گذار این شیوه علمی به شمار می‌رود. در این کتاب نویسنده ضمن اشاره به تاریخ یونان، درباره فلاسفه‌ای چون طالس، آناکسیماندروس، آناکسیمنس، کسئوفانس و .... نکاتی طرح کرده است.

منابع مشابه بیشتر ...

64e9e7169597e.jpg

دو رساله در فلسفه اسلامی‌: تجدد امثال و حرکت جوهری‌، جبر و اختیار از دیدگاه مولوی‌

جلال الدین همایی

در این مجموعه، دو رساله کوتاه از حکیم "عمر خیام"، متن عربی و ترجمه فارسی به طبع رسیده است .در رساله اول، سه مسئله مطرح و پاسخ داده شده است .این مسائل درباره نفوس ناطقه، حوادث امکانی باطل، و اثبات وجود زمان به حرکت و حد حرکت، و سپس قائم نبودن حرکت به ذات خود، است .رساله دوم نیز "پرتوی عقلانی بر موضوع علم کلی "نام دارد .

64a56706a9b58.jpg

فرهنگ اساطیر یونان

ف. ژیران

کتاب اساطیر یونان اثری است از ف. ژیران به ترجمه دکتر ابوالقاسم اسماعیل پور و چاپ انتشارات مکتوب. کتاب حاضر به معرفی اسطوره های یونانی که موجوداتی فرازمینی با ویژگی های شگفت آور بودند می پردازد و تحلیلی از تاثیراتی که این اسطوره ها بر فرهنگ بشری و ادب و هنر یونان و جهان برجای گذاشته اند ارائه می دهد. “اساطیر یونان” مطالبی درباره چگونگی پیدایش ایزدان و اطلاعاتی پیرامون ایزدان زمین، ایزدان قهرمان و اسطوره هایی چون آتنا، هرا، آپولن، هرمس، آرس، آفرودیت، پوزئیدون، ایزدبانوی جهان زیرین و… در اختیار می گذارد و داستان ها و افسانه هایی را که پیرامون آن ها وجود دارد ارائه می دهد.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

587b248fd2964.PNG

به جوانان درباره عشق؛ از نامه‌ای به فریدریش وست هف

من یک بار، هنگامی که پخته‌تر و مسن تر بشوم، شاید فرصت بیابم که کتابی بنویسم، کتابی برای انسان‌های جوان؛ نه به این علت که معتقدم چیزی بهتر از دیگران توانسته‌ام. برعکس، به این علت که برای من همه چیز بسی دشوارتر شده است تا برای دیگر انسان‌های جوان، از کودکی به بعد و در همه دوران جوانیم. من همیشه و همیشه دوباره تجربه کرده‌ام، که ندرتاً چیزی دشوارتر از دوست‌داشتن یافت می‌شود. این که (دوست‌داشتن) یک کار است، کار روزمزد، کار روزمزد است؛ خدا می‌داند، که واژه دیگری برای آن نیست. ببین این هم بر آن افزوده می‌شود که انسان‌های جوانان برای چنین دوست‌داشتنی دشوار آماده نمی شوند؛ زیرا قرارداد و عرف کوشیده‌ است از این پیچیده‌ترین پیوند چیزی آسان و سرسری بسازد و وانمود کند که گوئی همگان توانائی آن را داشته‌اند.

نثر/نامه‌نگاری
مقاله