فراهم آوردن واژه نامه توصیفی در منطق که هم واژه های منطق سنتی و هم واژه های متداول در رشته های گوناگون منطق جدید را دربربگیرد، به زمانی طولانی نیاز دارد؛ و چنانچه برای انجام دادن کار جامعی در این زمینه وسواس داشته باشیم، چه بسا هرگز کاری انجام ندهیم. اما انجام دادن کا در مرحله های متوالی و تکمیل تدریجی آن، کاری است شدنی. این واژه نامه به همین نیت فراهم آمده است.

منابع مشابه بیشتر ...

662d0c52ed355.jpg

فرهنگ مصور انگلیسی-فارسی

ا- ج

کتاب حاضر فرهنگی مصور انگلیسی-فارسی است و شامل لغات مستعمل در زبان انگلیسی و اصطلاحات علمی و فنی است که تالیف ا- ج است و توسط کتابفروشی اسلام منتشر شده است

66291d0837a6f.jpg

فرهنگ خیام فارسی

م. ع. ت

فرهنگ حاضر مرکبی از واژه های عربی، فارسی، ترکی، فرانسه ولاتین (به ضمیمه واژگان نو فرهنگستان) است که داخل زبان فارسی شده و به طورکلی مورد استفاده عموم طبقات قرار خواهد گرفت و به خاطر سهولت در تلفظ که مراجعین گمراه نشوند و همه کس به آسانی بتواند تلفظ صحیح هر واژه ای را پیدا کند لغات این فرهنگ را به وسیله اعراب و زیر و زبر مشخص کرده و از طریق ای که در سایر لغت نامه ها برای تعیین تلفظ انتخاب گردیده و برای همه کس قابل استفاده نیست چشم پوشی شده است.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

621f9022eacb6.png

منتقدان فرهنگ از مارتیو آرنولد تا ریموند ویلیامز

در این کتاب منظور از منتقدان فرهنگ، روشنفکران اهل ادبند. نویسنده در ابتدا تعریفی از این روشنفکران به دست می‌دهد، سپس نظریه‌های روشنفکران انگلیس را در باب فرهنگ، هنر، آموزش، دولت و روابط این مفاهیم با هم از نیمه دوم قرن هجدهم تا دوران معاصر بیان می‌کند. کتاب مجموعه‌ای است مستند از آرای سه نظریه‌پرداز مشهور: مارتیو آرنولد، فرانک ریموند لی‌وس، ریموند ویلیامز و معاصران هر یک از آنان یعنی: جان استوارت میل، برنارد شا، دی.اچ. لارنس، تی.اس. الیوت و ... .

پژوهش‌ها/نقد و نظریه ادبی
کتاب
5ff301b8eec24.png

شعر و شناخت

ضیاء موحد

آیا می‌توان به جمله‌های شعر و داستان اطلاق صدق یا کذب کرد؟ آیا تاریخ ادبیات، تاریخ کنارنهادن تدریجی نوع و پرداختن به فرد بوده است؟ آیا تصویر لازمه شعر است؟ اینها برخی از پرسش‌هایی هستند که در بخش شعر این کتاب مطرح شده‌اند و با موازین فلسفی و ادبی پاسخی به آنها داده شده است. نویسنده در بخش «شناخت» دو شاعر زن بلندآوازه جهان امیلی دیکنسون و سیلویا پلات را به تفصیل و با شرح شگردهای شعری و ترجمه نمونه‌هایی از بهترین شعرهای آنان معرفی کرده است. بحث در باب شاعران ایران بخش دیگری از این کتاب است که در این بخش به جز چند شاعر معاصر، بخشی نیز به اسلوب شاعری حافظ اختصاص یافته است.

پژوهش‌ها/پژوهش‌ در شعر و شاعران
کتاب