652167fcdf164.jpg

مفتاح نور (شرح اصطلاحات عرفانی امام خمینی به ضمیمه فهرست موضوعات)

کتاب حاضر شامل دو بخش است: بخش اول: فهرستی موضوعی است که می تواند محققان و پژوهشگران را در استفاده بهتر از آثار عرفانی و فلسفی امام خمینی یاری رساند. روشن است که این فهرست از موضوعاتی که بیرون از مسائل ذوقی عقلی و عرفانی واقع می شوند - و فی المثل از موضوعات سیاسی- فارغ است و بنابراین نمیتواند همچون مدخل کاملی برای غور و فحص در اقیانوس بیکران تفکرات امام خمینی تلقی می شود..... بخش دوم: "شرح اصطلاحات عرفانی" است که از میان آثار مکتوب امام خمینی استخراج، تنظیم و تنقیح گشته و در واقع به مثابه شرحی است که خود ایشان بر اصطلاحات عرفانی آثار خویش نگاشته باشند.

منابع مشابه بیشتر ...

66291d0837a6f.jpg

فرهنگ خیام فارسی

م. ع. ت

فرهنگ حاضر مرکبی از واژه های عربی، فارسی، ترکی، فرانسه ولاتین (به ضمیمه واژگان نو فرهنگستان) است که داخل زبان فارسی شده و به طورکلی مورد استفاده عموم طبقات قرار خواهد گرفت و به خاطر سهولت در تلفظ که مراجعین گمراه نشوند و همه کس به آسانی بتواند تلفظ صحیح هر واژه ای را پیدا کند لغات این فرهنگ را به وسیله اعراب و زیر و زبر مشخص کرده و از طریق ای که در سایر لغت نامه ها برای تعیین تلفظ انتخاب گردیده و برای همه کس قابل استفاده نیست چشم پوشی شده است.

661e78956eac4.jpg

بدایع الحکم

علی مدرس زنوزی

بدائع الحكم، اثر على بن عبدالله زنوزى است كه در آن، به هفت پرسش فلسفى درباره واجب‌الوجود و صفات او مانند علم و... پاسخ علمى و تحقيقى داده است. افزون بر ارزشمندى جواب‌هاى عالمانه مؤلف، اين اثر از آن جهت كه آخرين متن فلسفى است كه يك حكيم اسلامى در آستانه وقوع انقلاب مشروطيت نوشته و از سوى ديگر شايد اولين متنى است كه به فلاسفه غربى نظير كانت، لايب نيتز و... توجه كرده، از نظر تاريخ فلسفه و سير تحولات فلسفه اسلامى حايز اهميت است. «بدائع الحكم» به سال 1307ق، تأليف و هفت سال بعد براى اولين بار منتشر شده است. تصحيح اين اثر را آقايان محمدجواد ساروى و رسول فتحى مجد به سامان رسانده‌اند. كتاب حاضر از مقدمه مصححان و مقدمه نویسنده و متن اصلى تشكيل شده است. نویسنده، مقدمه كتابش را اين‌گونه زيبا آغاز كرده است: خدايى را ستايش كنيم و پرستش، كه هستى و بودش را آلايش نيستى و نابودى نيست؛ پس يكتا و بى‌همتا و زنده و دانا و بينا و شنوا و گوياست. بايسته گوهر پاکش را وابستگى و پيوستگى و آميختگى، شايسته و بجا نيست و پاکيزه بودش را، تيرگى و افسردگى و كشيدگى و اندازه و جاى و سوى و روزگار و پذيرش، روا، نه؛ كه درياى شاداب هستى‌اش را نه كرانه بود و نه پاياب.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

653fa0c0ca856.jpg

دفاتر ملکوتی‌: شرح و نقد استاد مطهری بر اشعار شعرای پارسی گو

علی تاجدینی

كتاب حاضر درباره نقد و بررسى اشعار مولوى، حافظ، سعدى،خيام، شبسترى، فردوسى، ناصر خسرو، ملاهادى سبزوارى، وحشى‏بافقى، باباطاهر، ميرفندريسكى، محمدرضا قمشه‏اى، سنايى‏غزنوى، اثيرالدين اخسيكتى، ركن‏الدين محمود خوافى، شيخ اشراق،فخرالدين عراقى همدانى، در آثار شهيد مطهرى است. از آنجا كه‏برخى از افراد مورد بحث در كتاب عارف نيز بوده‏اند، بخشى با عنوان‏تعليقات و به‏صورت دائرةالمعارف در انتهاى كتاب آمده كه شامل‏مباحث استاد در زمينه عرفان مى‏باشد. بعد از ارائه نقد شعر و شاعرمربوطه، مأخذ مورد استفاده درج شده و در بخش فهارس نيزفهرست اشعار و فهرست اصطلاحات و موضوعات كتاب تماشاگه رازو كتاب كلام و عرفان استاد، ارائه شده است.

پژوهش‌ها/نقد و نظریه ادبی
کتاب
637b8cf27d48b.jpg

همسفر خورشید (یادنامه سالگرد شهادت سید مرتضی آورینی)

علی تاجدینی

اين كتاب شامل مجموعه خاطرات و زندگينامه سيد مرتضي آويني است كه در سالگرد شهادت سيد شهيدان اهل قلم توسط علي تاجديني گردآوري شده است. در اين كتاب همچنين چند مقاله در وصف شهيد و چند مقاله ديگر از خود شهيد چاپ شده است.

کلیات/یادنامه
کتاب