در ماه ژوئن سال 1844 میلادی، یعنی شش ماه پس از انتشار کتاب «سرود کریسمس»، دیکنز این کتاب را در خانه ییلاقی‌اش در شهر جنوا ایتالیا نوشت. دیکنز می‌خواست به دور از خیابان‌های شلوغ لندن به جایی برود که الهام بخش داستان جدیدش باشد. در این ایام دیکنز برای دوستش جان فورستر، نامه‌ای می‌نویسد و اظهار دلتنگی از وطنش می‌کند. فورستر نیز در جواب نامه صدای ناقوس‌های یک کلیسای نزدیک خانه دیکنز را به یاد او می‌آورد و همین کلمه باعث خلق این اثر می‌شود. دیکنز در نامه دیگری اینگونه می‌نویسد: «در اینجا صدای ناقوس‌های دیگری را در نیمه‌های شب می‌شنوم.»

منابع مشابه بیشتر ...

62a86d2be72ec.jpg

سرگذشت خانم انگلیسی در هندوستان

مسترس هورتستت

در طول قیام سال ۱۸۷۵در هندوستان ؛ بعضی از رهبران شورش در برخورد با نیروهای انگلیسی دست به کشتارهای عظیمی زدند. خشونت و خونریزی در طول دو سال جنگ به شدت جریان داشت و این موضوعی است که در این کتاب بدان به صورت داستان پرداخته شده است. از اواخر قرن پانزدهم تا نیمه قرن هجدهم یعنی حدود ۲۵۰ سال اروپایی ها در هندوستان حضور داشتند ولی گام نظامی یا سیاسی جدی برنداشتند و دست به تصرف خاک هند نزدند. البته در این ۲۵۰ سال بیکار ننشستند، بلکه در این مدت دنبال نفوذ بودند. اول اوضاع سیاسی، فرهنگی و اقتصادی هند را از نزدیک مطالعه می کردند. کم کم نمایندگان و دلالان خود را به بهانه تجارت به داخل هند فرستادند تا اطلاعات دقیق­تری از اوضاع هندوستان به دست آورند. بعد سراغ پادشاهان رفتند و در دربار آنها به عنوان مشاور یا پزشک و.. نفوذ کردند. مثلا پزشکی به دلیل معالجه­ ای که روی پادشاه انجام می داد امتیازات اقتصادی و معافیت های گمرکی برای انگلستان می گرفت. در آن زمان دولت های مسلمان قوی بودند و اروپایی ها جرات مخاصمه جدی نداشتند. هنوز انقلاب صنعتی در اروپا اتفاق نیفتاده بود. تا آخر قرن هجدهم به لحاظ صنعتی و تسلیحات نظامی مسلمین و اروپایی­ ها همسان بودند. آنچه برای انگلیسی ها از همه مهمتر بود غارت کردن منابع عظیم هندوستان بود تا پایه ­های استعمار جهانی خود را توسط این ثروت محکم سازند...

601fdb2f2db0d.png

زنان و رمان

رزالیند مایلز

زنان در قلمرو رمان، آوایی پرتوان‌تر و رساتر از همه گونه‌های ادبی دیگر داشته‌اند. زنان در داستان‌نویسی به جایگاهی برتر دست یافته‌اند و باروی دژی را گشوده‌اند که از دیرباز از آن مردان بوده است. اما این پیروزی چه حدودی داشته است؟ آیا زنان نویسنده امروزی که از گشودن این سنگر سرخوش‌اند، هنوز در پی آن‌اند که مهر خود را در جایگاه سخنگوی همه زنان، بر تاریک همه دوران‌ها بریزند؟ نویسنده در این کتاب، با نگاهی دقیق و ژرف‌نگر مسئله تفاوت‌ها و تبعیض‌های جنسی را در بسیاری از جوامع جهان از جمله در مغرب‌زمین و به‌ویژه در جامعه انگلیس بررسی کرده است.