کتاب حاضر به همت عبدالله آریان فر در دو بخش تألیف شده است. بخش اول نقد و نظری درباره املای فارسی و رهنمود راه درست تعلیم آن و بخش دوم فرهنگ واژه های همگروه زبان عربی است. آریان فر این تحقیق را به منظور ارتقای سطح آموزش ادبیات در مقاطع تحصیلی، علاقمندی دانش آموزان به این رشته درسی و ایجاد رغبت و علاقه به متون غنی فارسی انجام داده است. بخش اول شامل شش گفتار درباره زبان فارسی، قواعد املا و درست نویسی است و در بخش دوم کتاب که هدف و ستون اصلی این تحقیق است 1727 کلمه عربی رایج در زبان فارسی استخراج، معادل فارسی و کلمات مترادف آن کار به صورت جدول الفبایی گردآوری شده است. لغات مهجور متون فارسی نیز در این تحقیق مورد ارزیابی قرار گرفته است. این بخش در حقیقت فرهنگ واره ای از کلمات عربی رایج در زبان فارسی است. این تحقیق انتقادی سال 1353 با سرمایه مؤلف به چاپ رسید.

منابع مشابه بیشتر ...

6577132e4f59c.jpg

نحو در ایرانی میانه غربی

کریستوفر ج برونر

این کتاب ساختار نحوی زبان‌های ایرانی میانه غربی را مورد بررسی و پژوهش دقیق قرار داده است. وسعت دید، مثال‌های بسیار زیاد و متنوع از منابع گوناگون زبانی اعم از کتیبه و کتاب، دقت نظر در بیان قواعد نحوی، آغاز انجام موضع، همه و همه بر تسلط، توجه و کارآمدی نویسنده اثر گواهی می‌دهد. این پژوهش می‌کوشد تا نحو را بر اساس منابع متفاوت، با وجود تفاوت و تمایزات اندیشه‌ای که در زمان وجود، میان آنها بوده است، منظم کند.

64a4165d12874.jpg

تبیین اللغات لتبیان الایات (فرهنگ لغات قرآن) - جلد دوم

محمد قریب

تبيين اللغات لتبيان الآيات یا «فرهنگ لغات قرآن» تألیف محمد قریب، همان گونه که از نامش پیداس به ترجمه و توضیح لغات قرآن کریم اختصاص دارد. این فرهنگ بر اساس حروف الفبا با استفاده از دیگر معاجم و تفاسیر برای استفاده عموم نگارش شده است.این کتاب آن‌گونه که نویسنده گفته حاصل سالیان دراز تلاش و کوشش اوست‏. وی ضمن مراجعه به تفاسیر و قوامیس و معاجم در مجلس درس مفسران و استادان نیز حاضر می‌شده و از خرمن معرفت آنان برای تکمیل مجموعه خویش استفاده کرده است‏. در ابتدای کتاب نشانه‌های اختصاری منابع کتاب لیست شده است‏. همچنین ازآنجاکه این لغت‌نامه بر اساس اصل و ریشه لغات و مطابق حروف الفبا تنظیم گردیده است، به‌منظور اینکه اصل و ریشه عده‌ای از کلمات برای خوانندگان در موقع مراجعه روشن باشد، فهرستی از این نوع کلمات در ستون‌های مخصوص با ذکر ریشه هر کلمه در برابر آن تهیه شده است تا خواننده، کلمه مورد نظر را به همان صورتی که در قرآن مجید آمده است پس از رجوع به فهرست، به ریشه آن که در مقابل هر کلمه نوشته شده است، آگاهی یابد