اسطوره از دیدگاه پدیدارشناسی، باوری دینی- آیینی است. روایت درباره ایزدان یا ایزدگونه‌هایی است با قدرت‌های جسمانی و روحانی فوق طبیعی، که مردم آن را حقیقی پندارند. با نگاهی به متون کهن در ادیان گوناگون به روایت‌هایی اسطوره‌ای برمی‌خوریم که قهرمانان آنان گاه پیام‌آوران دینی الهی‌اند چون نوح و سلیمان و گاه شهریاری ایزدگونه چون جم اوستایی که موضوع این مقاله است. مقاله حاضر اسطوره جم (جمشید) را در دو بخش بررسی می‌کند: نخست جم از کهن‌ترین مستندات هند و ایرانی (وداها و گاهان) بازیابی شده و در بخش‌های گوناگون اوستا مورد بازنگری قرار می‌گیرد، سپس نکاتی درباره این شخصیت اسطوره‌ای که در آثار نویسندگان سده‌های نخستین اسلامی آمده بیان می‌شود تا تحول بن‌مایه‌های این روایت کهن در اقوال و تفاسیر راویانش در گذر زمان ملاحظه شود.

منابع مشابه بیشتر ...

64db95a38a1dc.jpg

برگردان گات‌ها: پیدایش زرتشت، آمادگی زمینه برای ظهور، رسالت زرتشت، آموزش‌های زرتشت

موبد رستم شهزادی

کتاب های اوستا عبارتند از:گات ها،یسنا،ویسپرد،پشت ها وندیداد خرده اوستا گات ها دارای 5 بخش است: اهنود،اشتود،سپنتمد،وهوخشتر،وهیشتواپشت. گات ها از کهن ترین و سپنتاترین بخش های اوستاست که از اشوزر تشت به یادگار مانده است.کهن ترین ادبیات هر قومی را سرود یا شعر یا مناجات تشکیل میدهد زیرا مردم میتوانند شعر و ترانه و سرود را به آسانی از بر کنند و به خاطر بسپارند.

64a56706a9b58.jpg

فرهنگ اساطیر یونان

ف. ژیران

کتاب اساطیر یونان اثری است از ف. ژیران به ترجمه دکتر ابوالقاسم اسماعیل پور و چاپ انتشارات مکتوب. کتاب حاضر به معرفی اسطوره های یونانی که موجوداتی فرازمینی با ویژگی های شگفت آور بودند می پردازد و تحلیلی از تاثیراتی که این اسطوره ها بر فرهنگ بشری و ادب و هنر یونان و جهان برجای گذاشته اند ارائه می دهد. “اساطیر یونان” مطالبی درباره چگونگی پیدایش ایزدان و اطلاعاتی پیرامون ایزدان زمین، ایزدان قهرمان و اسطوره هایی چون آتنا، هرا، آپولن، هرمس، آرس، آفرودیت، پوزئیدون، ایزدبانوی جهان زیرین و… در اختیار می گذارد و داستان ها و افسانه هایی را که پیرامون آن ها وجود دارد ارائه می دهد.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

560261ee83d05.PNG

ریشه‌شناسی و دانش ساخت‌واژه و تأثیر آن بر یادگیری و توسعه واژگان زبان انگلیسی

فیروزه قندهاری

دانش زبانى در زمینه ساختار و ریشه‌شناسى واژه، واجد تمامی ویژگى‌هایى است که روان‌شناسان آموزش از آن به عنوان "فراگیری معنادار" یاد کرده‌اند. علاوه بر این، در محدوده فراگیرى زبان خارجى محققان به دنبال یافتن بهترین شیوه تدریس براى این گروه از فراگیران‌اند. بر این اساس، پژوهشى بر روى گروهى از دانشجویان دانشگاه تهران که در یک نیم سال، درس زبان عمومی انگلیسى را می‌گذراندند، انجام شد و با اعمال شیوه‌هاى آمار و نمرات دانشجویان، این نتیجه به دست آمد که یک آموزش معنادار در زمینه تجزیه و تحلیل واژه می‌تواند کمک شایانى به یادگیرى و افزایش واژگان دانشجویان در وهله اول و بالابردن دانش دستورى آنها در مرحله بعدى باشد.

پژوهش‌ها/پژوهش‌های زبان‌شناسی
مقاله