کتاب حاضر به بررسی و گزارش فرآیند روزنامه نگاری و مطبوعات در ایران می پردازد. در هر یک از قسمت های کتاب وظایف نویسندگان، خبرنگاران و روزنامه نگاران را در قالب روزنامه توضیح و تشریح می نماید. فرامرزی تلاش کرده تا خوانندگان را از هر قشر و صنفی با هر مقدار معلومات و اطلاعات با روند روزنامه نگاری آشنا کند و نیز اصول روزنامه نگاری را برای خوانندگان کتابش معرفی کند. از لابلای عنوان های فهرست کتاب می توان تعریف دقیق تری از محتوای کتاب به دست داد؛ برخی از سرفصل های کتاب عبارت اند از: تاریخ انتشار اولین روزنامه و مجله های فارسی در ایران و خارج، انواع مطبوعات، عنوان یا تیتر، نقش مطبوعات در حیات اجتماعی، مطبوعات و حکومت، نویسنده اجتماعی، به سبک مطبوعات ولی نه به زبان مطبوعات، ارزش قلم، پاسخی چند به آقای کسروی، احترام قلم، اصلاح اخلاق، امتیاز زبان مطبوعات و... . حاصل تلاش عبدالرحمان فرامرزی فراهم آمدن یکی از نخستین پژوهش ها درباره ی روزنامه نگاری در ایران است. این کتاب در سال 1349 توسط انتشارات ابن سینا منتشر شده است.

منابع مشابه بیشتر ...

663b9e47e0193.jpg

نقد اندیشه میرزا آقاخان کرمانی

ر. پدیدار

جای افسوس است که ما از حیات مرحوم میرزاآقاخان کرمانی و تشبئات و عملیات سیاسی او چیز زیادی در دست نداریم جز آنچه چندین مولف از روی یکدیگر با فرق های جزئی استنساخ کرده و هیچ چیز تازه ای تتبع ننموده اند. بنابراین بهتر آن می دانیم که بجای اینکه در این تذکر سی ساله دوباره به نقل همان عبارات اکتفا کنیم به تشریح و تدقیق نظریات و افکار سیاسی و اجتماعی او داخل شده و بسیاری از مسایل را که در حق او تاریک است روشن نماییم. میرزا آقاخان از حیث سرنوشت نویسندگی خیلی شبیه به خیام است که آثارش بواسطه بغض و نفرت مخالفین متروک و بدون مطالعه آنها با تیر اتهامات به جهل و نادانی منسوب شده است. ولی همانطور که اینک پس از شش هفت قرن خیام میرود جای خود را در ادبیات و فلسفه مشرق و مغرب باز کند میرزاآقاخان هم روز به روز مشهورتذ می شود و یکی بعد از دیگری آثار و تالیفاتش به طبع میرسد و کم کم همان طبقات منوره که با او مخالف بودند مجبورند در اطراف او قلمفرسایی کنند...

65918792e6cd5.jpg

مغناطیس عشق (بحثی در باب سبک هندی و بررسی و مقایسه اشعار نظیری نیشابوری و عرفی شیرازی)

سیدخلیل الله قافله باشی

مولف در این کتاب اشعار نظیری و عرفی را با هم مقایسه کرده است و برای نشان دادن این که دو شاعر هم زمان و هم سبک در حالی که شباهتهای فراوانی با هم دارند چقدر می توانند با یکدیگر تفاوت داشته باشند و این مقایسه که بین دو شاعر سبک هندی به وجود می آید، جذاب و شیرین به نظر می رسد. نویسنده در ضمن مقایسه، به بررسی و نقد شعر هر دو شاعر هم پرداخته است .