علیشیر نوائی از ادبای آسیای میانه و سین جیانگ در قرن 15 میلادی بوده و در دوران حیات خود بیش از 30 اثر شعری و ادبی از جمله: اشعار در چهار جلد شامل: اندیشه کودک، گنج جوان، اخلاق سالمند و منفعت سالخورده، خمسه شامل: مبهوت درستکار، فرهاد و شیرین، لیلی و مجنون؛ هفت ستاره، قلعه اسکندر، زنگ دوستی، مجموعه محافل ادبی، مباحثه دو زبان، قاعده قافیه بند و خمسه دیر نوشته شده را خلق کرد. این آثار بیشتر به زبان مادری نوائی، یعنی جغتایی، نوشته شده و نقش نجات زبان جغتایی را ایفا کرده است. نوائی، استاد بزرگ ادبیات ترک، علاوه بر نوشتن آثار ادبی به زبان ترکی، تعداد زیادی آثار ادبی را مستقیماً به زبان فارسی نوشته و میراث ادبی گرنبهایی را برای جهانیان باقی گذاشته است.

منابع مشابه بیشتر ...

65df2b914395a.jpg

گلچینی از گفتارهای مختلف صدای آمریکا

کتاب حاضر به مناسبت ششمین سال تاسیس صدای آمریکا به زبان فارسی این مجموعه خواندنی را که متضمن گفتارهایی از برنامه های متنوع صدای آمریکاست به عنوان ارمغان نوروزی به شنوندگان صدای آمریکا تقدیم کرده است

6581b17268806.jpg

تذکره مجالس النفائس

امیرعلیشیر نوایی

تذکره مجالس النفائس، اثر میر نظام‌الدین علی‌شیر نوائی، در سال 896ق، تألیف شده است. این اثر فهرستی است از از فضلا، شعرا و گویندگان قرن نهم هجری قمری. در این کتاب دو ترجمه از مجالس به اهتمام و با مقدمه علی‌اصغر حکمت ارائه شده است. اولین بخش کتاب با نام لطائف‎نامه مشتمل بر مقدمه، نه مجلس و یک خاتمه است که مجلس نهم در نه قسمت ارائه شده است. این بخش از کتاب، حاوی شرح حال 574 شخصیت است که شرح حال شخصیت آخر در خاتمه ذکر شده است. در خاتمه کتاب شرح حال میر کمال‌الدین شاه حسین به‌عنوان شخصیت 574 ذکر شده است. بخش دوم کتاب با ترجمه حکیم شاه محمد قزوینی مشتمل بر مقدمه و شرح حال 549 شاعر است که در ضمن هشت بهشت ارائه شده است.