585f8455a43ce.PNG

زنان داستان‌نویس نسل سوم؛ آسانسور شیشه‌ای (نیلوفر نیاورانی)

از این شماره رشته تفسیرهایی با عنوان «زنان داستان‌نویس نسل سوم» در «رودکی» انتشار می یابد. از این داستان‌نویسان دست کم یک کتاب داستانی منتشر شده است و در واقع شناسنامه نویسندگی آنها صادر شده است. همان طور که مطلع هستید تاکنون سه نسل از داستان‌نویسان ما سیر تاریخی ادبیات داستانی ما را رقم زده‌اند. نسل اول نویسندگان از آغاز داستان‌نویسی نوین (مدرن) تا کودتای 28 مرداد 1336 تنها یک نویسنده زن، سیمین دانشور را داشته است، نسل دوم از کودتا تا انقلاب 1357 پنج نویسنده شاخص: گلی ترقی، مهشید امیرشاهی، مهین بهرامی، شهرنوش پارسی‌پور و غزاله علیزاده را به جامعه ادبی معرفی کرده است. بعد از انقلاب به زنان داستان‌نویس بسیار افزوده شده است و مجموعه داستان‌ها و رمان‌هایی از آنها انتشار یافته است و جایگاه معتبر و غیرقابل انکاری در میان داستان‌نویسان مرد بعد از انقلاب یافته‌اند که می‌توان حساب جداگانه‌ای برای آنها در عرصه ادبیات داستانی ایران باز کرد. نیلوفر نیاورانی در سال 1348 در تهران به دنیا آمد. داستان‌نویس، منتقد ادبی، خبرنگار و مصاحبه گر است. داستان‌ کوتاه «آسانسور شیشه‌ای» از مجموعه داستان‌هایی به همین نام انتخاب شده است.

منابع مشابه بیشتر ...

636cf9c02df8d.jpg

مشهدی عباد (به دو زبان فارسی و ترکی)

ایرج سهرابی

داستان در مورد دختری جوان به نام گلناز است که عاشق پسری به نام سرور می‌شود ولی پدرش به دلیل مشکل مالی‌اش او را مجبور می‌کند که با یک بازاری پیر به نام مشهدی عباد ازدواج کند….

6319cc88dbef8.jpg

دو کدخدا

عباس یمینی شریف

عباس یمینی شریف نویسنده و شاعر کودکان کتاب دو کدخدا را که به نثر است برای کودکان به رشته تحریر در آورده و در سال 1329 توسط شرکت چاپ رنگین منتشر شده است

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

6162fdb822ce9.png

قصه، داستان کوتاه، رمان؛ مطالعه‌ای در شناخت ادبیات داستانی و نگاهی کوتاه به داستان‌نویسی معاصر ایران

جمال میرصادقی

روی‌آوری به ادبیات جدید، به تقریب از اوایل مشروطیت در ایران آغاز شده است، با کتاب‌هایی نظیر سیاحتنامه ابراهیم بیگ زین العابدین مراغه‌ای و مسالک المحسنین میرزا عبدالرحیم طالبوف که در واقع داستان به صورت معمول و شناخته شده امروز نبود، بلکه داستان - مقاله یا مقاله‌ای رمان‌گونه بود که به قصد انتقاد از اوضاع اداری و اجتماعی روزگار نوشته شده بود. اساس این کتاب بر پنج بخش نگاشته شده است: قصه و قصه‌های عامیانه، داستان و داستان کوتاه، رمان، پیشکسوت‌های داستان کوتاه، نگاهی کوتاه به داستان‌نویسی معاصر ایران.

پژوهش‌ها/پژوهش در ادبیات داستانی
کتاب