کتاب جنگ دوست‌داشتني نوشته سعيد تاجيک، حاوي خاطرات اغلب طنزآميز و شوخ‌طبعانه درباره حضور وي در جبهه‌هاي جنگ هشت‌ساله است. او با استفاده از ذهن توانمند خود بدون داشتن يادداشت روزانه، جزييات مربوط به حوادث و شخصيت‌ها را به ياد آورده و با زباني طنزآميز به رشته کلام کشيده است. در ميان خاطرات وي، هم طنزهاي مبتني بر موقعيت طنزآميز و هم طنزهاي عبارتي که مبتني بر ظرفيت‌هاي زباني هستند، وجود دارد و تلفيق اين دو شيوه، کتاب او را خواندني و ارزشمند کرده است.

منابع مشابه بیشتر ...

619b89288560a.jpg

خط سبز، یادگار سرخ (مجموعه شعر)

جمعی از نویسندگان

مجموعه پیش رو آثار برگزیده‌ از میان صدها قطعه شعر است که از سراسر کشور برای کنگره بزرگداشت سرداران شهید استان اصفهان فرستاده شده است و پس از نقد و بررسی و گاه تصحیح آثاری که به نحوی با دفاع مقدس مناسبت داشته و دارای ارزشهای ادبی و هنری نیز بوده برای چاپ و نشر انتخاب گردیده اند.

56f1bb30455ed.jpg

طنز و شوخ طبعی در ایران و جهان اسلام

علی اصغر حلبی

این کتاب حاصل تتبع بیست ساله علی اصغر حلبی درباره طنز و شوخ طبعی است. نویسنده در این کتاب، به تاریخ طنز و شوخ طبعی، هجو، هزل و ... تا زمان عبید زاکانی در یازده فصل پرداخته است. فصل اول کتاب به هزل و معنای لغوی و اصطلاحی آن اختصاص دارد. در دومین فصل، به هجو و مفهوم آن پرداخته شده، علل گرایش به طنز، هزل و شوخ طبعی مبحث فصل سوم کتاب است. شیوه های طنز و شوخ طبعی در فصل چهارم و واژگان طنز و شوخ طبعی در فصل پنجم بیان شده است. شوخ طبعان تازی و پارسی تا روزگار عبید زاکانی، طنز در روزگار عباسی، در ظهور حکومتهای اولیه ایرانیان، غزنویان، سلجوقیان و خوارزمشاهیان از دیگر مباحث این کتاب است. از محاسن این کتاب، آوردن معادل های کلمه طنز، هجو،‌ هزل و شوخ طبعی است که به ترتیب الفبایی آورده شده و معادل های انگلیسی آنها نیز حدالمقدور ذکر شده است. منابع ارزشمند معرفی شده در متن و حاشیه کتاب، از دیگر محاسن این اثر است. برخی از متون طنز و هجو نیز به عربی آمده که برای فهم خوانندگان، ترجمه بیشتر آنها ذکر شده است. این کتاب در سال 1377 ش در انتشارات بهبهانی به چاپ رسیده است.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

5641a5ea4d08d.PNG

بررسي مضامين طنز در خاطره‌نوشته‌هاي دفاع مقدس

عبدالرضا قیصری

خاطرات مکتوب، حجم قابل توجهي از ادبيات دفاع مقدس را به خود اختصاص داده‌اند. در اين خاطره‌نوشته‌ها، طنز و شوخ‌طبعي به عنوان يک بيان مؤثر ادبي، حضوري قابل توجه دارد. طنز در اين خاطره‌نوشته‌ها معمولا به هدف ايجاد و افزايش روحيه و طرح انتقادات عمدتا شيرين از مضامين مختلف به کار رفته است. اين مضامين، عموما برآمده از نيازهاي اوليه زندگي در جبهه و رابطه رزمندگان با خانواده، هم‌رزمان و دشمن است. در اين پژوهش، خاطرات طنزآميز دفاع مقدس بر همين اساس دسته‌بندي و بر اساس شگردهاي طنزآفريني به کار رفته در آنها بررسي شده‌اند.

شرح حال/خاطرات و یادداشت ها نثر/طنز نویسی
مقاله