سرزمين دكن در جنوب هند واقع شده است و قريب به هفتصد سال، ايراني‌تبارها در اين ناحيه در هشت سلسله مختلف حكومت كردند. در دوره اين حكومت‌ها تمدن و فرهنگ ايراني به ويژه هنر، زبان و ادبيات ايرانيان در اين سرزمين شكوفا گرديد. سلطان محمدقلي قطب شاه؛ چهارمين پادشاه سلسلۀ قطب شاهيان و حاكم وقت دكن در جنوب هند، شهر حيدرآباد دكن را در سال 1590 م تاسيس كرد. قطب شاهيان كه خانداني ايراني‌تبار و شيعه‌مذهب بودند، از 918 تا 1098 ق/ 1512 تا 1687 م بر اين منطقه حكومت كردند. سلطان عبدالله قطب شاه (1083-1020) بيش‌ترين دورۀ حكومت را در سلسلۀ قطب شاهي داشت و 46 سال مقتدرانه فرمانروايي كرد. در دورۀ حكومت وي كه از نظر آسايش مردم معروف است، قلمروي قطب‌شاهيان گسترش يافت. ولي قلعۀ گلكنده در سال‌هاي 1636 تا 1656 م تحت فشار شديد گوركانيان دهلي قرار گرفت و از اين زمان سلسلۀ قطب‌شاهيان رو به افول گذاشت. اين مجموعه، شامل نمونه‌هايي از نامه‌نگاري در ادبيات فارسي آن دوره، ميان سلطان عبدالله قطب شاه با سلاطين و افراد ديگر است. این کتاب در سال 1386 به کوشش احمد علامه فلسفی توسط انتشارات وزارت امور خارجه ذیل بخش اسناد و مدارک تاریخی منتشر شده است.

منابع مشابه بیشتر ...

65748a8d1bd2c.jpg

کشمیر

کشمیر منطقه‌ای در شمال غربی شبه‌قاره هند است که تا پیش از استقلال هندوستان در سال ۱۹۴۷ یک دولت سلطنتی تحت‌الحمایه بریتانیا داشت. در جریان جدایی پاکستان از هند هر دو کشور مدعی حکومت بر این منطقه بودند که به وقوع چندین جنگ بین این دو کشور انجامید. ناحیه کشمیر مورد ادعای هند و پاکستان است. هر دو کشور به‌طور جداگانه بخش‌هایی از این منطقه را اداره می‌کنند و این مناطق توسط خط کنترل از هم جدا شده‌اند. این مناطق از زمان استقلال پاکستان، مورد منازعه هند و پاکستان بوده و چند دفعه باعث درگیری بین دو کشور شده‌است هند این مناطق را جزئی از خود می‌داند در صورتی که این مناطق مسلمان نشین است و پاکستان خواستار آزادی یا الحاق به خاک خود شده‌است گاندی رهبر هند نیز در زمان حیاتش خواستار این بود که خود مردم کشمیر خود تصمیم بگیرند به کدام کشور الحاق می‌شوند اما اکنون دولت هند برای منافع بسیار زیاد این مناطق از انتخابات سرباز می‌زند

6546613b07071.jpg

فیلسوف شیرازی در هند

اکبر ثبوت

"فیلسوف شیرازی در هند "کتابی است که در معرفی 90تن از علما و فیلسوفان کشور هند که به نوعی تحت تاثیر آموزه‌های فلسفی صدرالدین شیرازی (ملقب به ملاصدرا) بوده‌اند .به عبارت دیگر آثاری در شرح رسائل ملاصدرا نگاشته یا در نوشته‌های خویش به او اقتدا کرده‌اند .درباره هر شخصیت این اطلاعات درج شده است :نام و نام خانوادگی، آثار و کتاب‌های چاپ کرده، شاگردان و استادان . برخی از این افراد عبارت‌اند از :محمد جونپوری لکهنوی حنفی، قاضی عصمه‌الله عمری لکهنوی، انوارالدین حسینی، محمد شاکر سندیلوی، شیخ سعدالله سلوئی، محمد امجد صدیقی قنوجی، سید مستعدخان، شیخ محمد اعلم سندیلوی حنفی، قاضی مبارک ناصحی ادهمی، و غلام یحیی بارهوی بهاری .