دکتر کاظم ودیعی است در سال‌های ۱۳۵۵ تا ۱۳۵۷ وزیر کار بوده است. او تحصیلات خود را در رشته جغرافیای انسانی در دانشگاه سوربن به پایان برده و مولف آثار فراوانی در این حوزه است. این کتاب دربرگیرنده خاطرات سفر او به سه کشور آمریکا، بلغارستان و روسیه است.

منابع مشابه بیشتر ...

63beb735f3211.jpg

پستوی خاطرات ایرانی ها

محمد بابک نیا

منظور از گردآوری این مجموعه آگاهی از وضع و حال اکثر نیاکان زحمت کش و ستم کش و بردبارمان است که حدود سه هزار سال در این سرزمین عمر گذرانده و بارها و بارها با هزاران گونه سختی و فلاکت و جان کندن در حفظ و نگهداری آن کوشیده اند تا توانسته اند آن را به ما برسانند و ما نیز دریابیم که بازماندگان چه کسانی هستیم و چه امانتی را تحویل گرفته ایم و بنابر شرایط و اوضاع و احوال این روزگار چگونه آن را به آیندگان بسپاریم...

62b9aa492cf47.jpg

نثر فارسی معاصر (منتخباتی از بهترین آثار مورخین و محققین نامی ایران از صدر مشروطیت تا معاصر)

ایرج افشار

کتاب حاضر که با یادداشت استاد سعید نفیسی آغاز می شود و با نمونه ای از کارهای تحقیقی سخنور هنرشناس دکتر خانلری پایان می پذیرد مجموعه ایست مشتمل بر نمونه هایی از تحقیقات و تتبعات ادبی و تاریخی دانشمندان سی سال اخیر (کتاب در سال 1330 منتشر شده است) با عنوان نثر فارسی معاصر که منتخباتی از بهترین آثار مورخین و محققین نامی ایران از صدر مشروطیت تا معاصر را شامل میشود

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

5fcc99d3d2900.png

روستانشینی در ایران

کاظم ودیعی

در این کتاب هرچند هدف، نمایاندن روستانشینی یعنی یکجانشینی‌هاست، اما نمی‌توان از ارتباط آن با مسئله کوچ‌نشینی سخن به میان نیاورد. در مباحث این کتاب از چگونگی این جوشش و سیر تکاملی آن از لحاظ کیفیت و سرانجام کمیت‌های ناظر بر آن سخن رفته است. در بخش‌های این کتاب درباره پیدایش ده، عوامل مؤثر در سیما و طرز استقرار ده، پایگاه‌های اقتصاد روستاها در ایران، ویژگی نظام اجتماعی روستاها در ایران، گروه‌بندی روستاهای ایران و نظام اجتماعی روستاها مطالبی به اختصار بیان شده است.

پژوهش‌ها/پژوهش‌های عمومی
کتاب
5f4676950e65c.png

واحدهای جغرافیایی و نخستین کانون‌های حکومتی ایران

کاظم ودیعی

موقع عمومی و جغرافیایی ایران یعنی قرارگرفتن در آسیای جنوب غربی به گونه بارزی در وضع سیاسی و در نتیجه نوسانات مرزهای سیاسی و پس و پیشروی‌های آن مؤثر افتاده است. توجیه جغرافیائی مرز سیاسی در ایران ریشه‌ای مدنی دارد و نخستین انعکاس فکری و حقوقی مرزهای سیاسی ایران و اداری مردم یک‌جانشین است. در این نوشتار به واحدهای جغرافیایی و نخستین کانون‌های حکومتی ایران پرداخته شده است.

پژوهش‌ها/پژوهش‌های عمومی
کتاب