نقش مؤثر مطبوعات در شکل‌گیری تحولات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و همچنین بازتاب بسیاری از اینگونه تحولات در روزنامه‌ها و مجلات هر دوره، مطبوعات را به یکی از منابع دست‌اول و معتبر تاریخ‌نگاری تبدیل کرده است. اسنادی که در این کتاب آورده شده، موضوعات مختلفی را دربر می‌گیرد. یک قسمت مربوط به مکاتبات مستقیم سفارتخانه‌های انگلیس و شوروی در تهران با نخست‌وزیری است. بخش دیگری از اسناد به مکاتباتی در خصوص سانسور و توقیف مطبوعات، صدور مجوز نشر روزنامه و اصلاح قوانین مطبوعاتی پیشین و تدوین قوانین جدید مربوط می‌شود. فهرست‌های متعددی از روزنامه‌ها و نشریاتی که در ده‌های بیست و سی منتشر می‌شده‌اند، نیز بخشی از این مجموعه را به خود اختصاص داده است.

منابع مشابه بیشتر ...

661e82f690676.jpg

تاریخ معاصر ایران (کتاب اول)

جمعی از نویسندگان

موسسه امیدوار است با انتشار این مجموعه در نهایت بتواند در ارج نهادن به سند و اشاعه فرهنگ مستندگویی در تاریخ تلاشی درخور نموده و در این راه بخشی از سوالات و خواسته های وسیع ملتی بزرگ را پاسخ دهد و به همراه سایر فعالیتهای تحقیقاتی و انتشاراتی مصمم است به منظور نشر آثار فرهنگی و تاریخی با بهره جویی از مجموعه اسناد و مدارک خود دست به انتشار سلسله کتابهایی با عنوان تاریخ معاصر ایران بزند و در این راه به توکل الهی و یارای استادان و محققان و اهل علم امید بسته است.

6613ebd54fc03.jpg

اسنادی از مطبوعات و احزاب دوره رضاشاه

جمعی از نویسندگان

اسناد کتاب حاضر بیانگر جو محدود و بسته حاکم بر مطبوعات و احزاب دوره رضاشاه است، متعلق به بایگانی وزارت دربار و ریاست وزرای دوره پهلوی اول است. قسمت اول اسناد این کتاب به مطبوعات و قسمت دوم به احزاب اختصاص داده شده است. در قسمت مطبوعات بخش اول اسناد عمدتا شامل مکاتبات مدیران مطبوعات با عبدالحسین تیمورتاش وزیر دربار رضاشاه در خصوص درخواست رفع سانسور یا توقیف از نشریه خود و یا ابراز وفاداری نسبت به دستگاه حاکمه است. بخش دوم مربوط به انتشار روزنامه های پیکار و نهضت در برلن و اقدامات دولت ایران در جلوگیری از انتشار این روزنامه ها و ممانعت از ورود نسخ آن ها به ایران و سایر کشورهاست. قسمت احزاب نیز که بخشی کوچک از اسناد این مجموعه را به خود اختصاص داده، دربرگیرنده اسناد وزارت دربار در فاصله سال های 1304 تا 1311 ه.ش است.