نتیجه پژوهشی که انجام گرفته فراهم کردن نقشه شناسایی گویشهای ایران بر اساس منابع و مواد موجودی است که در مرکز مردم‌شناسی وجود دارد. یکی از مشکلات گویش‌شناسی کشیدن خط مرزی بین دو گویش است؛ یعنی اینکه چگونه می‌توانیم دو گویش را مشابه و دو گویش را جدا از یکدیگر تشخیص دهیم. گویش‌‌شناسان آشنا با دانش زبانشناسی کوشیده‌اند تا معیارهای علمی برای تشخیص تمایز گویشها از یکدیگر بیابند ولی تاکنون به معیاری با معیارهای دقیقی دست نیافته‌اند. یکی از معیارهایی که مورد توجه قرار گرفت معیار تفهیم و تفاهم بود. معیار دیگر تجزیه و تحلیل ساختمانی گویشها و یافتن وجوه اشتراک و اختلاف در عناصر ساختی گویش است. معیار سوم که مورد توجه زبانشناسان می‌باشد آنست که تشابهات و اختلافها را در گفتار یک منطقه بر روی نقشه‌ای رسم می‌نمایند و سپس نقاطی را که در یک مورد خاص گفتاری، یکسان است به هم متصل می‌سازند. در این پژوهش هر سه معیار که به وسیله گویش‌شناسان زبانشناس کاربرد دارد، بکار گرفته شده است. در این جلد چهار دفتر از مجموعه شناسایی گویشهای ایران را، که اختصاص به شهرستانهای خوانسار، سمیرم، شهرضا (قمشه) و فریدن از استان اصفهان دارد، در بردارد.

منابع مشابه بیشتر ...

667c363d4eb46.jpg

جاودانه زیستن ، در اوج ماندن

بهروز جلالی

این کتاب در سه بخش فراهم آمده است: بخش اول، شامل کلیه آثار منثور فروغ فرخزاد، اعم از مصاحبه‌‌ها، مقالات، نامه‌ها و خاطره‌نگاری‌های اوست. در این بخش بسیاری از اندیشه‌های شاعرانه فروغ در جای‌جای نثر روشن او خود را می‌نمایاند. همچنین در نامه‌‌ها وخاطره‌نگاری‌های او می‌توان دنیای اندیشگی او را باز شناخت و از این شناخت در توضیح و تفسیر اشعار او بهره جست. نیز این بخش اسناد دست اولی از زندگانی فروغ به دست می‌دهد که با قلم و بیان خود او رقم خورده است. بخش دوم کتاب به مقالاتی که از دیرباز تاکنون درباره فروغ و هنر شاعری او نوشته شده اختصاص یافته است. در این بخش مقالاتی درج گردیده که می‌تواند گوشه‌ای از هنر شاعری و با زندگانی شاعر را روشن سازد. بخش سوم کتاب به سروده‌های شاعران محاصره درباره فروغ اختصاص یافته و کوشش شده تا مجموعه کاملی از مرثیه‌‌ها و ستایش‌های شاعران معاصر درباره افول زندگانی فروغ شعر معاصر درباره افول زندگانی فروغ شعر معاصر در این بخش درج گردد.

667c341807940.jpg

ارمغانی برای زرین کوب

جمعی از نویسندگان

عده ای از دوستان دکتر عبدالحسین زرین کوب که در آبان ماه سال گذشته (2533) همزمان با برگزاری هشتمین جشن فرهنگ و هنر به دعوت اداره کل فرهنگ و هنر استان لرستان به خرم آباد سفر کردند تا در مراسم بزرگداشت وی که از طرف فرهنگ و هنر استان ترتیب یافته بود شرکت جویند مقالاتی بخاطر این مجلس تهیه کردند که اکنون به عنوان ارمغانی برای زرین کوب در مجموعه حاضر منتشر می شود. مجموعه حاضر در حقیقت تنها شامل مقالات آن عده از دوستان اوست که دعوت فرهنگ و هنر استان لرستان را توانسته اند اجابت نمایند...

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

6145cc9fcd94d.jpg

مجموعه مقالات مردم شناسی، شناسایی گویشهای ایران، کتاب دوم

مسعود پورریاحی

نتیجه پژوهشی که انجام گرفته فراهم کردن نقشه شناسایی گویشهای ایران بر اساس منابع و مواد موجودی است که در مرکز مردم‌شناسی وجود دارد. یکی از مشکلات گویش‌شناسی کشیدن خط مرزی بین دو گویش است؛ یعنی اینکه چگونه می‌توانیم دو گویش را مشابه و دو گویش را جدا از یکدیگر تشخیص دهیم. گویش‌‌شناسان آشنا با دانش زبانشناسی کوشیده‌اند تا معیارهای علمی برای تشخیص تمایز گویشها از یکدیگر بیابند ولی تاکنون به معیاری با معیارهای دقیقی دست نیافته‌اند. یکی از معیارهایی که مورد توجه قرار گرفت معیار تفهیم و تفاهم بود. معیار دیگر تجزیه و تحلیل ساختمانی گویشها و یافتن وجوه اشتراک و اختلاف در عناصر ساختی گویش است. معیار سوم که مورد توجه زبانشناسان می‌باشد آنست که تشابهات و اختلافها را در گفتار یک منطقه بر روی نقشه‌ای رسم می‌نمایند و سپس نقاطی را که در یک مورد خاص گفتاری، یکسان است به هم متصل می‌سازند. در این پژوهش هر سه معیار که به وسیله گویش‌شناسان زبانشناس کاربرد دارد، بکار گرفته شده است. در این دفتر شهرستان اصفهان هدف این پژوهش است و به شناسایی گویشهای بخش برخوار، جرقویه، کوهپایه، ماربین، بخش مرکزی و بخش میمه می‌پردازد.

دستور زبان/گویش و لهجه
کتاب