در این کتاب تنها از بنیاد بیمارستان‌ها و نهادهای آموزشی درمانی در روزگار اسلامی و کارنامه درخشان پزشکان در جهان اسلام سخن رفته است. "تاریخ بیمارستان‌ها در اسلام" ترجمه کتابی است که نخستین بار به کوشش پزشک دانشمند مصری دکتر احمد عیسی بک به زبان عربی نگارش و در سال 1357ق/1939م در دمشق انتشار یافته است. پیشگامی مولف در گردآوری و احیای نام و نشان پزشکان و بیمارستان‌های نامی اسلام و بررسی پیشینه تاریخی آنها کوششی است ارزنده و درخور ستایش چنانکه هم‌اکنون متن عربی و ترجمه فرانسوی آن از منابع معتبر تحقیق در زمینه تاریخ پزشکان در این رشته است. نویسنده کتاب روند فعالیت بیمارستان را به گویاترین شکل ممکن بازنموده است. کتاب، نخست به شرح حال دکتر احمد عیسی بک مولف کتاب می پردازد و در بخش اول از پیدایش، ساختار، پزشکان و هزینه بیمارستانها اطلاعاتی به خواننده می‌دهد. در بخش دوم از بیمارستانهای قلمرو اسلام و بیمارستانهای مشهور مانند بیمارستان جندیشاپور، مصر، عراق، شام و اندلس ..... صحبت کرده است.

منابع مشابه بیشتر ...

662cf7002b0c6.jpg

یادگار فرامرز

فرامرز نوریانی

مجموعه حاضر اشعار دکتر فرامرز نوریانی متخلص به "مظلوم" است که در سال 1312 چشم به جهان گشود و تحت تعلیم و تربیت مادری روشنفکر و پدری آزاده پرورش یافت. در سال 1338 موفق به دریافت دکترای پزشکی از دانشکده پزشکی اصفهان شد و در سال 1350 دکترای اعصاب و روان را از دانشکده پزشکی تهران کسب نمود. ایشان در سن 60 سالگی دار فانی را وداع گفت.

6623dcd2e2e7c.jpg

عرفان ایران - جلد 17

مصطفی آزمایش

فهرست شماره 14 عرفان ایران بدین قرار است: در قسمت مقالات، عید مبعث از دکتر نورعلی تابنده؛ تصوف علوی از شهرام پازوکی، فریتهوف شوئون و معنای زیبایی از سعید بینای مطلق؛ تاملی در باب معنای روحانی کار از سیدحسن آذرکار؛ کرامات اولیا در آثار مولانا از محمدابراهیم ایرج پور؛ مجموعه مزار شاه نعمت الله ولی از مهراد قیومی بیدهندی، در قسمت معرفی کتاب تفسیر بیان السعاده فی مقامات العباده از دکتر عادل نادرعلی و ترجمه حسینعلی کاشانی بیدختی معرفی شده است.