هدف از نگارش این کتاب روشن ساختن جنبه‌های مهم آموزشی فکر اقبال می‌باشد. افکار و آراء اقبال نتیجه سالهای دراز کوشش و تحقیق و تفکر و تجربه در محیط بسیار زنده و پرجوش و خروش هند در دوران آزادیخواهی بوده، و از سرچشمه‌های فکری شرق و غرب نیز بهره بسیار گرفته است. آثار و جلوه‌های افکارکسانی چون کانت و هگل و نیچه و برگسون از غرب، و کسانی چون محمد غزالی و جلال الدین بلخی از شرق در تار و پود فلسفه او آشکار است، ولی ذوق و نبوغ سرشار و بینش ژرف و نقادانه او از این ترکیب و با جوهر تعالیم قرآنی، نظام فکری جدیدی آورده است که به هر حال از لحاظ تاریخی و در تاریخ فکر اسلامی ارزش و اهمیت خاص دارد

منابع مشابه بیشتر ...

6623dcd2e2e7c.jpg

عرفان ایران - جلد 17

مصطفی آزمایش

فهرست شماره 14 عرفان ایران بدین قرار است: در قسمت مقالات، عید مبعث از دکتر نورعلی تابنده؛ تصوف علوی از شهرام پازوکی، فریتهوف شوئون و معنای زیبایی از سعید بینای مطلق؛ تاملی در باب معنای روحانی کار از سیدحسن آذرکار؛ کرامات اولیا در آثار مولانا از محمدابراهیم ایرج پور؛ مجموعه مزار شاه نعمت الله ولی از مهراد قیومی بیدهندی، در قسمت معرفی کتاب تفسیر بیان السعاده فی مقامات العباده از دکتر عادل نادرعلی و ترجمه حسینعلی کاشانی بیدختی معرفی شده است.

6623c8be0966c.jpg

عرفان ایران - جلد 14

مصطفی آزمایش

فهرست شماره 14 عرفان ایران بدین قرار است: در قسمت مقالات، مقاله رویت ماه از دکتر نورعلی تابنده؛ عید رمضان از نورعلی تابنده؛ وحدت در کثرت و کثرت در وحدت از سیدمصطفی آزمایش، چرا سنت گرا نیستم؟ از محمد لگن هاوزن، ترجمه منصور نصیری؛ خواب و تعبیرخواب: بخش دوم از سیدحسن امین، در قسمت یادنامه، به مختصری از شرح احوال حاج علی تابنده محبوب علیشاه پرداخته شده، نکات و تذکرات فقری از حاج علی تابنده؛ عشق و شهادت از حاج علی تابنده، در قسمت معرفی کتاب؟، قلب اسلام از سید حسین نصر توسط حسین خندق ابادی معرفی شده است.